Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ:«Νέα μνημονιακή θηλιά λιτότητας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει μέχρι τέλους «το μνημονιακό έγκλημα» και εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι «μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή θα καταργήσει τα μνημόνια».

«Ο κ. Σαμαράς παρουσιάζει τη νέα μνημονιακή συμφωνία ως επιστροφή στην "κανονικότητα" και ως "έξοδο" από το μνημόνιο. Όπως όμως και να τη βαφτίσει, οι δεσμεύσεις που περιέχει προς τους δανειστές και η επιτήρησή τους, συγκροτούν μια νέα μνημονιακή θηλιά λιτότητας στην οικονομία και την κοινωνία» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Είναι ξεκάθαρο ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι τέλους το μνημονιακό έγκλημα. Με τις απολύσεις στο δημόσιο, τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό, τη φορολογική αφαίμαξη των μισθωτών και των ελεύθερων επαγγελματιών, τη διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας. Σε αυτό το έγκλημα δεν θα βρουν συνένοχους. Μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή θα καταργήσει τα μνημόνια και θα διαπραγματευτεί τα συμφέροντα της χώρας» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. 
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου