Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

ΔΟΕ: Απεργία-αποχή στα Πειραματικά Σχολεία

 

Αρ. Πρωτ. 1456 Αθήνα 16/3/2021

 

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

Θέμα:  Απεργία-αποχή στα Πειραματικά Σχολεία

            Με βάση τα ερωτήματα που απέστειλαν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Α΄ Αθήνας» και «Πλάτων» έπειτα από την από 8-3-2021 Διευκρινιστική Απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τονίζει τα παρακάτω:

Η απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η Δ.Ο.Ε. από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4692/2020 καθώς και από την Υπουργική Απόφαση «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο» (σε εφαρμογή των άρθρων 33,34 και 35 του Νόμου) καλύπτει πλήρως τους συναδέλφους, όλων των τύπων σχολείων (το άρθρο 2 της Υ.Α. θέτει ως πεδίο εφαρμογής όλους τους τύπους σχολείων) στο να μην τις εφαρμόσουν, με την πλήρη νομική τεκμηρίωση και στήριξη όλων μας των ενεργειών.

Στο πλαίσιο αυτό σας αποστέλλουμε γνωμοδότηση της Νομικής Συμβούλου της Δ.Ο.Ε. (σε συνέχεια της από 25-2-2021 γνωμοδότησής της) αναφορικά με την νομιμότητα της επιβολής πειθαρχικών ή υπηρεσιακών συνεπειών εις βάρος των εκπαιδευτικών, που συμμετέχουν στην απεργία αποχή, με την οποία διευκρινίζεται ότι και για τους συναδέλφους των Πειραματικών σχολείων ισχύουν όσα και για τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών μονάδων.

 

Για το κατέβασμα του αρχείου της γνωμοδότησης πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου