Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Το Ν.Τ. Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, στηρίζει την κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024, στις 12 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Ηπείρου

 Ιωάννινα,  31-01-2024   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, στηρίζει την κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024, στις 12 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Ηπείρου  ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, στην αποσάθρωση και συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση  της ΝΔ ξεπέρασαν κάθε όριο συκοφάντησης των αγώνων , παρομοιάζοντας τις μαζικές κινητοποιήσεις των φοιτητών εναντία στα ιδιωτικά ΑΕΙ με «ληστεία», αποδεικνύοντας ότι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν το ψέμα, τη συκοφαντία και την καταστολή για να εφαρμόσουν την αντιδραστική πολιτική τους.

Ο αγώνας των φοιτητριών και φοιτητών δεν είναι ούτε παράνομος, ούτε νόμιμος. Είναι δίκαιος

Η  τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας παρέχεται με ευθύνη του κράτους ως ένα βασικό κοινωνικό αγαθό, στο οποίο δικαιούνται και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές ανεξάρτητα από την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση. Για τον λόγο αυτό προστατεύεται ο δημόσιος χαρακτήρας της με το άρθρο 16 του Συντάγματος, το οποίο δεν άλλαξε ποτέ και από καμία κυβέρνηση σε όσες συνταγματικές αναθεωρήσεις κι αν έγιναν. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να περάσει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων φτάνει στο σημείο να «παίζει» με το ίδιο το σύνταγμα της χώρας.

Για το λόγο αυτό καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό και αγωνιστικό «παρόν».

 Απαιτούμε από την κυβέρνηση:

 ●Να μην καταθέσει το νομοσχέδιο που θα οδηγήσει στην αποσάθρωση και υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων και της εκπαίδευσης συνολικά.

●Να στηρίξει με γενναία χρηματοδότηση συνολικά τη δημόσια εκπαίδευση και το δημόσιο πανεπιστήμιο του οποίου οι απόφοιτοι  συνεχίζουν είτε στη χώρα μας είτε στο εξωτερικό σε υψηλό επιστημονικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου