Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

«Εκδήλωση της ΠΔΕ Ηπείρου και των ΚΕ.Π.Ε.Α. Ηπείρου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος»

 Στιγμιότυπο οθόνης 2024 05 29 124210

Η Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και τα Κέντρα Εκπ/σης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, υλοποιούν κεντρική δράση με τίτλο «Σκέψου Πράσινα, Δράσε Συνειδητά», η οποία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο των Σφαγείων στο Παραλίμνιο μέτωπο της λίμνης Παμβώτιδας στα Ιωάννινα, την Τετάρτη  5 Ιουνίου 2024.

       Η δράση υλοποιείται για πρώτη χρονιά με στόχο να γίνει θεσμός. Κάθε χρόνο θα λαμβάνει χώρα σε άλλο Νομό της ΠΔΕ Ηπείρου δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα ΚΕ.Π.Ε.Α. να διαδώσουν την αναγκαιότητα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και την ενεργό συμμετοχή στη βελτίωση και προστασία του, κάνοντας πράξη τα λόγια: «Δείξε μου το και θα το θυμηθώ.  Άσε με να το κάνω και θα το συγκρατήσω .

       Μέσα από βιωματικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις, ευχάριστες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να οικοδομήσουν και να διευρύνουν τον τρόπο σκέψης, να διαμορφώσουν αντιλήψεις, να αποκτήσουν συνήθειες, να καλλιεργήσουν αξίες και στάσεις ζωής, που θα επηρεάσουν θετικά τη συμπεριφορά τους για τον κόσμο που τους  περιβάλλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου