Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο με θέμα: "Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τα Γιάννενα"

 
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε, χθες, με επιτυχία το Συνέδριο, που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με θέμα: "Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τα Γιάννενα" από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου στην Αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος (Παλαιά Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία) για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου δόθηκε η δυνατότητα για μια πολύμορφη και πολυεπίπεδη έκφραση του Πανεπιστημίου και του έργου, που αυτό έχει παραγάγει και αναφέρεται στην πόλη των Ιωαννίνων.
Οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν από Καθηγητές και Ερευνητές του Ιδρύματος είχαν μία πλούσια θεματική και ανέδειξαν την ιστορία, την Παράδοση, τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, την Εκπαίδευση, την Υγεία, την Οικονομία, τις Θετικές Επιστήμες, καθώς και τις παραδοσιακές τέχνες και τα παραδοσιακά επαγγέλματα, αναφορικά με την πόλη των Ιωαννίνων.
Ιδιαίτερη εντύπωση δημιούργησε το πλούσιο συγγραφικό έργο μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που παρουσιάστηκε σε έκθεση βιβλίου που οργανώθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου.
Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Χρήστος Μαντάς, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φίλιππας Φίλιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Γιωτίτσας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Ν. Κοτροκόης, ο Αναπληρωτής της ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα κ. Αλέξης Ζάννος, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Παντελής Κολόκας, εκπρόσωπος της μεραρχίας κ.ά.

Ιωάννινα, 1 Απριλίου 2013
Από την Πρυτανεία
 
Σχετικό Αρχείο: http://www.uoi.gr/files/news/attachments/5578.doc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου