Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Υπέρ της συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων δάσκαλοι και καθηγητές στα Γιάννενα



Παρασκευή, 20 Σεπτέμβριος 2013
Αγωνιστική διάθεση θέλουν να επιδείξουν και τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα και κυρίως εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γνωρίζοντας ωστόσο τις δυσκολίες των πολυήμερων κινητοποιήσεων και τη «φθορά» που θα επέλθει, εάν δεν υπάρχει συντονισμένη δράση με όλα τα υπόλοιπα Σωματεία και μαζική συμμετοχή. 
Οι γενικές συνελεύσεις που πραγματοποίησαν χθες ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, ανέδειξαν ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ένα «σταυροδρόμι» που θα πρέπει να επιλέξουν εάν θα ακολουθήσουν τη δυναμική συνέχιση των απεργιών, ή χαλαρότερες μορφές κινητοποιήσεων που θα εξασφαλίσουν μεγάλη συμμετοχή.
Στη Γενική Συνέλευση των δασκάλων, που δεν είχε απαρτία, ωστόσο η συμμετοχή ξεπέρασε τα 130 άτομα, τέθηκαν όλα τα ζητήματα και κατατέθηκαν αρκετές προτάσεις, όπως πενθήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις, 48ωρες απεργίες, ακόμη και πολιτική απεργία μαζί με όλα τα Σωματεία εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Η πρόταση που τελικά θα τεθεί στη Διδασκαλική Ομοσπονδία αφορά σε 48ωρη απεργία από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και επανεκτίμηση της κατάστασης την Τρίτη.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Στέφανος Σίντος υπογράμμισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, αλλά και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, καλώντας τους συναδέλφους του να συμμετέχουν σε όποιες κινητοποιήσεις αποφασιστούν τελικά.
Αντίστοιχη ήταν και η πρόταση που υπερψηφίστηκε στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ. Με δεδομένο ότι η πενθήμερη απεργία λήγει σήμερα για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προτείνεται στην ΕΛΜΕ η συνέχιση της απεργίας και τη Δευτέρα, και επανεκτίμηση της κατάστασης σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ και τους υπόλοιπους κλάδους εργαζομένων.
Οι τελικές αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων θα ληφθούν τα αμέσως επόμενα 24ωρα, μετά τις συνεδριάσεις τόσο του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, όσο και των Ομοσπονδιών.
Τέλος, δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, λόγω της μικρής συμμετοχής των εργαζομένων.
Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΧΑΛΑΤΣΗ από την Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου