Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Ξεκίνησαν από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2023-2024 στα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.


Αναλυτικά, για κάθε τμήμα, ισχύουν τα εξής:

Δημοτικό Ωδείο
Μπιζανίου 2 
Καθημερινά 10 π.μ. – 1 μ.μ.  και 6-9 μ.μ.
Πληροφορίες: 2651025429 (Μπιζανίου 2), 2651045395 (Χριστοφορίδου και Ποντοηρακλείας, παράρτημα Ανατολής)
Οι μουσικές σπουδές στο Ωδείο προσελκύουν κάθε χρόνο πάνω από 700 μαθητές καλύπτοντας όλο το φάσμα της κλασικής, σύγχρονης, λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής. Διδάσκονται όλα τα όργανα, κλασικό και ελεύθερο τραγούδι, θεωρία της μουσικής, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση.
Στο μοντέρνο τμήμα του ωδείου διδάσκονται όλα τα είδη της μοντέρνας μουσικής, Pop, Rock, Metal, soul-funk, Jazz, Fusion, Progressive. Διδάσκονται όλα τα όργανα:  ηλεκτρική κιθάρα, Ντράμς, ηλεκτρικό μπάσο, μοντέρνα φωνητικά, Αρμόνιο.
Λειτουργούν επίσης τμήματα μοντέρνας Θεωρίας, Αρμονίας και  Arranging for band and small combos.
Όλοι οι μαθητές συμμετέχουν στα Μουσικά εργαστήρια με σκοπό την παρουσίαση της εργασιακής τους προόδου μέσα από  συναυλίες που διοργανώνει το τμήμα.
Εκπαιδεύει παιδιά από μικρή ηλικία, προετοιμάζει και αναδεικνύει τους μελλοντικούς σολίστ οργάνων, μέλη ορχήστρας, δάσκαλους μουσικής, τραγουδιστές όπερας, δίνοντας μια πολύ σημαντική επαγγελματική διέξοδο.
Στο πλαίσιο των δράσεών του λειτουργεί παιδική, μικτή και παραδοσιακή χορωδία, νεανική ορχήστρα και συμφωνική ορχήστρα.
Τα πτυχία του είναι αναγνωρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Τμήμα Παραδοσιακών Χορών
Δωδώνης 35
Εγγραφές: 5-9 μ.μ.
Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου αποτελεί πολύκεντρο δραστηριοτήτων, όπου εκτός του τομέα εκμάθησης εκατοντάδων χορών, τραγουδιών και δρώμενων από όλη την Ελλάδα, ενεργοποιείται εδώ και δεκαετίες, μεταξύ άλλων, στους τομείς διοργάνωσης σεμιναρίων χορού, θεματικών συναυλιών, συνεδρίων, θεματικών μουσικοχορευτικών παραγωγών και παράλληλων θεματικών εκδηλώσεων.
Έχει δώσει πάνω από 600 παραστάσεις στην Ελλάδα και στις τέσσερις ηπείρους της Γης.
Μεταξύ των διακρίσεων του ξεχωρίζουν τα πρώτο και τρίτο βραβείο σε φεστιβάλ στη Λιθουανία και ένα ρεκόρ Γκίνες. Συνεργάστηκε με όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς ενώ συχνή είναι η παρουσία του ενώπιον Προέδρων Δημοκρατίας, Πρωθυπουργών, Πατριαρχών κλπ.

Εικαστικό Εργαστήρι
Δωδώνης 35
Εγγραφές: 5-9 μ.μ.
Πληροφορίες: 2651046220
Οι σπουδαστές του Εικαστικού Εργαστηρίου εφαρμόζουν τις αρχές των εικαστικών τεχνών σε ατομικές και ομαδικές εργασίες, εκπαιδεύονται στη χρήση διαφόρων υλικών και τεχνικών, έρχονται σε επαφή με το έργο μεγάλων καλλιτεχνώ, οξύνουν τη παρατηρητικότητα τους, αναπτύσσουν τη δημιουργική φαντασία, καλλιεργούν έμφυτες η επίκτητες ικανότητες και επιδεξιότητες. Αποκτούν προσωπικό αισθητικό κριτήριο και την ικανότητα αισθητικής συγκίνησης, αποτέλεσμα της κατανόησης του έργου τέχνης. Επισκέπτονται εκθέσεις, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους εντός και εκτός της πόλης.
Παράλληλα με το εκπαιδευτικό του έργο, το Εικαστικό Εργαστήρι, δραστηριοποιείται και σε εκδηλώσεις επιμορφωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα: διοργανώνει εκθέσεις, προγράμματα συνεργασίας με άλλους φορείς  και σεμινάρια που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και σε φιλότεχνο κοινό.

Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού
Αγίας Μαρίνας 55
Εγγραφές: Καθημερινά 5-9 μ.μ. 
Πληροφορίες: 2651073657
Μέσα από την τέχνη του χορού, οι μαθήτριες της Σχολής αναγνωρίζουν τις δυνατότητες του σώματός τους και μυούνται στην τέχνη του χορού. Λειτουργούν και τμήματα ενηλίκων. Οι σπουδές για τους άντρες σπουδαστές είναι δωρεάν.

Μπαντίνα Φιλαρμονικής Δήμου Ιωαννιτών
Χριστοφορίδου (Πνευματικό Κέντρο Ανατολής)
Εγγραφές: Καθημερινά 5-9 μ.μ. 
Τηλ. 26510 45395
Μέσα από τα όγρανα που διδάσκονται οι μικροί μαθητές έρχονται σε επαφή με τον κόσμο τη μουσικής και παράλληλα εκπαιδεύονται κατάλληλα για να στελεχώσουν τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Δημοτικό Ωδείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου