Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Αγώνας δρόμου για τη μεταστέγαση του 4ου Δημοτικού Σχολείου



Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας   
Τετάρτη, 11 Φεβρουάριος 2015 
3596654606.jpgΣε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί ο Δήμος Ιωαννιτών, προκειμένου να καταστεί το ταχύτερο δυνατόν λειτουργικό το νέο Γυμνάσιο Ανατολής, κτήριο στο οποίο θα μεταστεγαστεί το 4ο Δημοτικό Σχολείο
Ιωαννίνων μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί.
Ήδη από το πρωί ξεκίνησαν παρεμβάσεις για τον καθαρισμό του χώρου, για τον εφοδιασμό με πετρέλαιο και για τη μεταφορά θρανίων και γραφείων, ενώ βελτιώνεται και η πρόσβαση, ώστε να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα. Μια πρώτη εκτίμηση είναι πως οι απαιτούμενες ενέργειες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας και από τη Δευτέρα το σχολείο θα είναι σε θέση να δεχθεί τους μαθητές. Αυτό, βέβαια, μένει να αποδειχθεί, ενώ και οι γονείς θέλουν τα πάντα να είναι έτοιμα και να μην υπάρξουν βεβιασμένες κινήσεις.
Σήμερα το πρωί στο νέο Γυμνάσιο Ανατολής βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παντελής Κολόκας, ο Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών Βασίλης Τσαμπαλάς, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Κατηρτσίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χρήστος Παργινός, προκειμένου να διευθετήσουν κάθε εκκρεμότητα. «Εκφράζουμε την πλήρη ικανοποίησή μας για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παργινός.
«Όταν καίγεται ένα σχολείο, είναι συμφορά. Τη συμφορά, όμως, πρέπει να την αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί και αυτό κάνουμε», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Κολόκας και συμπλήρωσε πως είναι καλό και για το νέο κτήριο να λειτουργήσει, από τη στιγμή που υπάρχει η εκκρεμότητα με το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο που ο Δήμος έχει προτείνει να στεγαστεί στην Ανατολή, ενώ στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, αναφέρθηκε ο κ. Τσαμπαλάς.
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου