Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Κατέβηκε η πλατφόρμα για την αξιολόγηση των Διευθυντών Σχολείων

Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απενεργοποιήθηκε, σήμερα Παρασκευή, η πλατφόρμα όπου οι αξιολογητές καταχώριζαν τις αξιολογήσεις τους για τους Διευθυντές των Σχολείων, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας (Πατήστε εδώ για να δείτε).

Θυμίζουμε ότι σχετικά με την αξιολόγηση ο Αν υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, στις προγραμματικές Δηλώσεις, στη Βουλή, ανακοίνωσε τα εξής:
-Οι τρέχουσες διαδικασίες αξιολόγησης δεν συνέβαλαν στη δημιουργία τέτοιου κλίματος και τραυμάτισαν την εκπαιδευτική κοινότητα.
-Γι’ αυτό αναστέλλονται, καθώς και οι όποιες πειθαρχικές ή προαγωγικές συνέπειές τους, προκειμένου να μελετηθούν σε βάθος όλοι οι συναφείς παράγοντες.
-Η αντικατάσταση του σημερινού νομοθετικού πλέγματος αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολείων από ένα σύστημα αποτίμησης του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο είναι απαραίτητη.
-Αντιλαμβανόμαστε όμως -και να προσέξουμε στο σημείο αυτό- τη λειτουργική αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου ως μια συμμετοχική και δημοκρατική μεθοδολογία διάγνωσης προβλημάτων, αναζήτησης λύσεων και επεξεργασίας προτάσεων και μέτρων για τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης.
-Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί για μας εργαλείο ιεραρχικής και χρηματοδοτικής διάκρισης των σχολικών μονάδων ή τιμωρητικό εργαλείο μισθολογικής διαφοροποίησης και διοικητικής πειθάρχησης των «υπαλλήλων», όπως τους θεωρούσαμε.
«Έπεσε» και η ιστοσελίδα  της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΔΕ), αλλά από τεχνικό πρόβλημα
Από χθες (Παρασκευή) «έπεσε» η ιστοσελίδα της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΔΕ) Πατήστε εδώ για να δείτε.
Η ιστοσελίδα της ΑΔΙΠΔΕ «έπεσε» την ίδια ώρα που με εντολή κατέβηκε η πλατφόρμα όπου οι αξιολογητές καταχώριζαν τις αξιολογήσεις τους για τους Διευθυντές των Σχολείων .
Από ρεπορτάζ που έκανε το esos προκύπτει ότι πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα και όχι για εντολή και ότι στη διάρκεια της ημέρας θα αποκατασταθεί.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου