Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Οι καθηγητές ειδικοτήτων υγείας που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα απορροφώνται στο υπ. Υγείας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Στο κομμάτι που αφορά στο υπουργείο Παιδείας και στην κινητικότητα του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με αυτούς που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, που ήταν καθηγητές με  θέματα υγείας,  έχω ζητήσει να τους απορροφήσουμε στο υπουργείο Υγείας, καθότι έχουν σχετική επιστημονική εξειδίκευση σε ειδικότητες των οποίων εμείς έχουμε μεγάλη έλλειψη. Ζήτησα, λοιπόν, από τον κ. Αρβανιτόπουλο και από τον κ. Μητσοτάκη να γίνει όσο γίνεται πιο γρήγορα η μετακίνησή τους από το υπουργείο Παιδείας σε αντίστοιχες υπηρεσίες που τους χρειαζόμαστε στο Υπουργείο Υγείας.
Την παρταπάνω ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης στη   Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής , κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών και πρόσθεσε: «Σας δηλώνω ότι αυτό δεν είναι μόνο η πρόθεσή μας, αλλά επιπλέον είναι ανάγκη του Υπουργείου Υγείας. Αυτό δεν γίνεται με προσθήκη στο νομοσχέδιο, αλλά έχει να κάνει με τον τρόπο που θα εξειδικευθεί η κινητικότητα.
Εμείς ως Υπουργείο Υγείας κοιτάξαμε τις ανάγκες που έχουμε και, πράγματι, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι εμπίπτουν στις κατηγορίες των ανθρώπων, που εμείς ψάχνουμε για να καλύψουμε οργανικές θέσεις».
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων):
Προνοήσαμε και ήρθαμε σε συμφωνία με το Υπουργείο Υγείας, ούτως ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μετακινηθούν, να απορροφηθούν σε νευραλγικούς τομείς του Υπουργείου Υγείας, όπου πράγματι υπάρχει ανάγκη. Αυτό αφορά περίπου το 55% στο συνολικό πλαίσιο. Θα δείτε όμως ότι υπάρχουν και οι ειδικότητες που τίθενται σε αυτό το πλαίσιο, που είναι πιο εύκολη η μετάβαση τους γιατί ασκούν ήδη ελεύθερο επάγγελμα. Εκεί η μετάβαση, νομίζω ότι το αντιλαμβανόμαστε όλοι, είναι πιο εύκολη.
    Υπήρξε μια σειρά από προτάσεις, κάποιες από τις οποίες έχουν ήδη συμπεριληφθεί, δηλαδή όσον αφορά το θέμα της δεύτερης ειδικότητας το οποίο κοιτάζουμε σήμερα, το θέμα των πολύτεκνων αλλά και των τρίτεκτων, το οποίο εμείς είχαμε συμπεριλάβει στην αρχική ρύθμιση ώστε να εξαιρεθούν.
    ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ : Κύριε Υπουργέ, γιατί οι πολύτεκνοι μπαίνουν με βάση το ν.1910 του ΄44 που σημαίνει πέντε παιδιά και όχι με τη σύγχρονη εκδοχή των πολύτεκνων που είναι τέσσερα παιδιά;  Αυτός είναι ο παλιός νόμος.
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Αυτό μαζί με το θέμα των τριτέκνων το κοιτάζουμε νομικά για να τα συμπεριλάβουμε και τα δύο και θα σας έχω την οριστική απάντηση αύριο.
   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Ωραία. Αυτό ήταν μια εκκρεμότητα η οποία υπήρχε αλλά η αρχική μας πρόθεση και μάλιστα στο αρχικό σχέδιο είχε συμπεριληφθεί, οπότε αυτό θα λυθεί και θα τα έχουμε ως διόρθωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου