ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
Τη μοριοδότηση των κριτηρίων με τα οποία θα επιλεγεί το προσωπικό που
θα τεθεί σε διαθεσιμότητα επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής
Μεταρρύθμισης και ο αρμόδιος υπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, δίνοντας έμφαση
στον τρόπο εισαγωγής στο Δημόσιο, ενώ επεξεργάζονται σενάρια για να
υπάρξει αρνητική μοριοδότηση για υπαλλήλους με πειθαρχικά παραπτώματα ή
που απουσιάζουν επί μακρά χρονικά διαστήματα.
Οπως ανέφερε η υφυπουργός Διοικητικής
Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου σε χτεσινή συνέντευξη που παραχώρησε
στο ΜEGA, οι υπάλληλοι που κατέχουν πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών ή
έχουν ολοκληρώσει μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές και παράλληλα
έχουν εισαχθεί στο Δημόσιο με αντικειμενικές διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ, θα
έχουν αυξημένη μοριοδότηση στην υπουργική απόφαση που αναμένεται να
δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να «προστατευτούν» από τη
διαθεσιμότητα, αλλά ακόμα και στην περίπτωση που τεθούν σε κινητικότητα
να είναι από τους πρώτους που θα επανατοποθετηθούν σε νέες θέσεις.Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεξεργάζεται πρόταση μοριοδότησης σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, στην οποία -εκτός των τυπικών προσόντων και της προϋπηρεσίας- για τον τρόπο εισαγωγής των υπαλλήλων στο δημόσιο, θα μοριοδοτούνται οι παρακάτω κατηγορίες:
- Τη μεγαλύτερη μοριοδότηση θα λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί στο δημόσιο με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ ή με διαγωνισμό με μόρια και σειρά προτεραιότητας που είχε τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας το ΑΣΕΠ.
- Ακολουθεί στη μοριοδότηση το προσωπικό που έχει επιλεγεί από διαγωνισμό υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
- Λιγότερα μόρια θα λαμβάνουν όσοι έχουν εισαχθεί στο Δημόσιο με διαγωνισμό, όπου στην επιτροπή επιλογής συμμετείχε μέλος του ΑΣΕΠ.
- Στην τελευταία θέση της μοριοδότησης θα είναι οι υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί με άλλες αντικειμενικές διαδικασίες στην εποχή πριν από το 1994 που ιδρύθηκε το ΑΣΕΠ.
- Τα πειθαρχικά αδικήματα καθώς και οι απουσίες επί μακρό χρονικό διάστημα θα λαμβάνουν αρνητική μοριοδότηση στην τελική βαθμολογία του υπαλλήλου.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου, «οι αποχωρήσεις θα προκύψουν από τις περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, τις πειθαρχικά ελεγχόμενες υποθέσεις, το πρόγραμμα εθελούσιων εξόδων, τις καταργήσεις φορέων και σε μικρότερο ποσοστό από την κινητικότητα».
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται σήμερα να δημοσιοποιήσει εγκύκλιο για την περαιτέρω επίσπευση της πειθαρχικής διαδικασίας στο δημόσιο ενώ εντείνονται οι έλεγχοι για την εξεύρεση πλαστών πιστοποιητικών στους προσωπικούς φακέλους των υπαλλήλων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών κύκλων, βρίσκεται σε καλό δρόμο ο προγραμματισμός για να τεθούν σε διαθεσιμότητα 8.296 υπάλληλοι τον Σεπτέμβριο από όλα τα υπουργεία προκειμένου να συμπληρωθεί το πρώτο κύμα των 12.500 υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας, όπως προβλέπει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο.
Μέχρι αύριο ολοκληρώνεται η προθεσμία, σύμφωνα με την οποία όλα τα υπουργεία θα πρέπει να καταθέσουν τον σχεδιασμό σύμφωνα με τον οποίο θα καταργήσουν θέσεις από συγκεκριμένες δομές για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο αριθμός υπαλλήλων που προκύπτει από τα νέα οργανογράμματα.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου