Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Η επιτροπή Αλήθειας και οι μπανανίες


image





Είμαι βαθιά συγκινημένος (που θα 'λεγε κι ο μεγάλος). Εδώ και λίγες μέρες η ελληνική Βουλή διαθέτει και επίσημα Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του (απεχθούς/ επαχθούς/ επονείδιστου) χρέους το οποίο ταλανίζει τα τελευταία χρόνια την πατρίδα μας. «Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους» ονομάζεται ο μαγικός αυτός θεσμός που θα ξαναοδηγήσει τη χώρα μας στην πρόοδο και την ευημερία.
Κάποιοι νεοφιλελεύθεροι υποστηρίζουν πως η σύσταση αυτής της επιτροπής δεν ακολούθησε αυτά που προβλέπει το Σύνταγμα. Πως δηλαδή η Ζωή Κωνσταντοπούλου απλώς αποφάσισε να τη δημιουργήσει, βάζοντας τον εαυτό της πρόεδρο, τη διακεκριμένη οικονομολόγο και πρώην παγκόσμια ρεκορντγούμαν Σοφία Σακοράφα επίτιμο μέλος και καλώντας κάτι μυστήριους τριτοκοσμικούς με επικεφαλής έναν Βέλγο καραφλομαλλιά με γελεκάκι και σαγιονάρες ο οποίος, λέει, έχει διαπρέψει στο παρελθόν σε αντίστοιχες υποθέσεις που αφορούσαν χώρες που βρίσκονται στην ίδια ακριβώς κατάσταση με την Ελλάδα μας όπως π.χ. το (Λευτεριά στο) Ανατολικό Τιμόρ.
Πολλοί εδώ θα αναρωτηθούν τι ακριβώς κάνει ένα χρέος «απεχθές» και «επονείδιστο» (φαντάζομαι όλα τα υπέρογκα χρέη είναι επαχθή). Η απάντηση, φίλοι μου, βρίσκεται στο διαβόητο «Deptocracy», το Θωρηκτό Ποτέμκιν των αντιμνημονιακών και των Αγαναχτισμένων το οποίο μάλιστα προβλήθηκε εσχάτως και από το –αντικειμενικότατο πλέον– Κανάλι της Βουλής. Εκεί μαθαίνει κανείς πως διάφορες χώρες, βασικά «μπανανίες» της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, αμφισβήτησαν τα χρέη τα οποία φόρτωσαν στους λαούς τους διάφοροι βασιλιάδες και ανισόρροποι δικτάτορες πριν αυτοί ανατραπούν και επανεγκατασταθεί η δημοκρατία. Εδώ, πάλι θα βγουν κάποιοι γερμανοτσολιάδες και θα πουν: «Μα είναι το ίδιο ο Μαξιμιλιανός του Μεξικού και ο Μποκάσα, οι οποίοι ξεκοκάλιζαν μόνοι τους τα λεφτά των δανείων, με τις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις της Ελλάδας όπου το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων κατέληγε σε δημόσια έργα αλλά και σε ένα ευρύτατο κομμάτι του πληθυσμού;»
Μα αδιόρθωτοι είσαστε πχια! Το θέμα αυτή τη στιγμή είναι να θυματοποιηθεί ο ελληνικός λαός. Και να πειστεί πως τα λεφτά που χάνονται κάθε μέρα με τις «διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης θα βρεθούν με τρόπο μαγικό. Με Επιτροπές Αλήθειας, με γερμανικές αποζημιώσεις, με δάνεια από την Ινδία και το Ιράν.
Στηρίζουμε, λοιπόν, τη δημιουργία της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος! Και προτείνουμε τη σύσταση και άλλων Επιτροπών Αλήθειας για αντίστοιχα φλέγοντα θέματα. Τι δηλαδή; Δεν θα διερευνηθεί το καυτό ζήτημα των ψεκασμών; Της ύπαρξης εξωγήινων; Του σκηνώματος του Βησσαρίωνα; Άσε που δεν χρειαζόμαστε να φέρουμε και καραφλομαλλιάδες από το Βέλγιο. Να βάλουμε στις επιτροπές τον Λιακόπουλο, τον Παλμό, τον Τουλάτο. Να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, βρε αδερφέ...

ΠΗΓΗ:  Athens Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου