Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

βαριέμαι: 04/03 έως 14/03 κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα


"Βαριέμαι: αισθάνομαι κενός, δεν βρίσκω νόημα και συγκίνηση σε αυτό που κάνω, ο χρόνος εντός και εκτός εργασίας κυλά αργά, βασανιστικά και σκοτώνει τη δημιουργικότητα και τη ζωντάνια μου, συρρικνώνει την ύπαρξη μου.

         Αυτό είναι το περιεχόμενο της κραυγής αγωνίας και διαμαρτυρίας του Νέστορα Βινιάλε. Κραυγή διαμαρτυρίας που σήμερα βγαίνει από τις ψυχές όλο και περισσότερων από αυτούς που εργάζονται στην ζούγκλα της «ελεύθερης!!!» αγοράς εργασίας, αλλά και όσων είναι άνεργοι ή μισοάνεργοι και η μόνη διέξοδος που τους δίνεται είναι μια υποψηφιότητα-ευκαιρία ένταξης σε αυτήν την ζούγκλα, για να επιβιώσουν και όχι για να ζήσουν.
      Ο Νέστορας αντιδρά σ’ αυτό που αισθάνεται παρορμητικά και διεκδικεί να τον καταλάβουν οι άνθρωποι με τους οποίους μοιράζεται τη ζωή του. Την έκβαση θα την κρίνουν οι γυναίκες της ζωής του : η σύζυγος η μητέρα και η συνάδελφος- φίλη του, που η κάθε μια θα αξιοποιήσει τη μικρή εσωτερική επανάσταση του Νέστορα για τους δικούς της σκοπούς.
      Οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να συνηθίζουν τα πάντα και με τον καιρό να ξεχνούν ή να θάβουν στην μνήμη τους την περίοδο της παιδικής-εφηβικής ηλικίας όπου ονειρεύονταν και ερωτεύονταν το μέλλον. Ο Νέστορας θυμάται... Και ξαναονειρεύεται… Και ξαναερωτεύεται….Κι αυτό είναι το στέρεο θετικό μήνυμα του έργου. Το έργο αφήνει προς όλους ανοιχτό το ερώτημα για τον τρόπο που θα στεριώσει το δικαίωμα αυτό, που ίσως δεν κατακτιέται ατομικά αλλά συλλογικά….

Χώρος: Κουντουριώτη 31 (στο ιστορικό κέντρο της πόλης)
Ημερομηνίες: 04/03 έως 14/03 κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα
Ώρα: 21.00
Γενική είσοδος: 5 ευρώ (4 δωρεάν θέσεις για ανέργους)
Τηλ. κρατήσεων: 6946131950
*Περιορισμένος αριθμός θέσεων (40). Παρακαλούμε για έγκαιρη κράτηση*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου