Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

ΣΕΠΕΝΙ: Στάση εργασίας –παράσταση διαμαρτυρίας Τρίτη 21 Ιανουαρίου 12:30 πμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου


 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  
     ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα, 19 –01 –2020
Αρ. Πρωτ.: 66
Ταχ. Δ/νση: Αράπη 1A -  45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλ. - FAX: 26510 78747
email:  sepenioa@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.syldnioa.gr
ΠΡΟΣ
ΜΕΛΗ
ΜΜΕ

Θέμα: «Στάση εργασίας –παράσταση διαμαρτυρίας»

Συναδέλφισσες και Συναδέλφοι,

Η κυβέρνησηπροτίθεται ,με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο που κατέθεσε αιφνιδιαστικά στη Βουλή, να προχωρήσει σε μια σειρά απόαντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις.
Με πρόσχημα την ανάγκη προσαρμογής της Ελλάδας στην κοινοτική οδηγία 2005/36 προχωρά στην ολέθρια για τη δημόσια εκπαίδευση κίνηση υποβάθμισης του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων και την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολλεγίων. Η εξίσωση αυτήδεν αποτελεί υποχρέωση προσαρμογής της Ελλάδας στην κοινοτική οδηγία  αλλά πολιτική απόφαση.
Επίσης θέλει να προχωρήσει σε μια σειρά τιμωρητικών διατάξεων όπωςτον τριετή αποκλεισμό από τους διορισμούς στους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται ή δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.
·         Λέμε όχι στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με τους τίτλους των κολλεγίων
·         Να αποσυρθούν τώρα οι ρυθμίσεις που χτυπούν τον πυρήνα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσηςστη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη21Ιανουαρίου 2020 στις 12:30 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Ηπείρουμε κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου – τρεις πρώτες του απογευματινού, σύμφωνα με την αριθ. Πρωτ. 373/18 -01 -2020 απόφαση της Δ.Ο.Ε. (για όσους συναδέλφους επιθυμούν να παραβρεθούν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, ο Σύλλογος Εκπ/κων Π.Ε. Ιωαννίνων κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις 3 πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου