Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Στήριξη της κινητοποίησης ΣΕΠΕΝΙ και ΕΛΜΕ από το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων


   Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
         ΝΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
20 Ιαν. 20
                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                Με πρόσχημα την ανάγκη προσαρμογής της Ελλάδας στην κοινοτική οδηγία 2005/36 η κυβέρνηση κατέθεσε αιφνιδιαστικά προς ψήφιση στη Bουλή νομοσχέδιο με νέες αρνητικές ρυθμίσεις που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση.  Προχωρά στην ολέθρια για τη δημόσια εκπαίδευση κίνηση υποβάθμισης του κύρους των πανεπιστημιακών πτυχίων και την εξίσωσή τους με τους τίτλους κολλεγίων.

            Στα βήματα προηγούμενων αντιεκπαιδευτικών μέτρων, τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων, που με τον ν.4635/30.10.2019 διαθέτουν πλέον επαγγελματική ισοτιμία με τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ, θα θεωρούνται και τυπικό προσόν μόνιμου διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών. Η κυβέρνηση  παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση.

            Η διάταξη αυτή ταυτίζει επαγγελματικά δικαιώματα με ακαδημαϊκά προσόντα και καταργεί στην ουσία τον υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία φορέα που είναι ο ΔΟΑΤΑΠ.

                Η εξίσωση αυτή δεν αποτελεί υποχρέωση προσαρμογής της Ελλάδας στην κοινοτική οδηγία  αλλά πολιτική απόφαση.
Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων:
Ø  στηρίζει τη Δημόσια Εκπαίδευση
Ø  ζητά να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια και
Ø   καλεί τους συναδέλφους στην κινητοποίηση που οργανώνουν ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (ΣΕΠΕΝΙ)Ι και η  ΕΛΜΕ Ιωαννίνων την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 στις 12:30 μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου