Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Στάση εργασίας αύριο στο Δήμο Ιωαννιτών

 
 Η φωτογραφία είναι από τη σημερινή συγκέντρωση των εργαζομένων των
οικονομικών υπηρεσιών μπροστά στο Δημαρχείο, όπου ο Δήμαρχος αρνήθηκε να
συναντηθεί με εκπροσώπους του Σωματείου

 

Ένταση επικρατεί για μια ακόμη φορά στις σχέσεις εργαζομένων και δημοτικής Αρχής, γεγονός που οδηγεί τον σύλλογο των εργαζομένων στην κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας αύριο Τετάρτη 14 Οκτώβρη 2020 και ώρες 10:00 πμ έως 12:00 μμ.

Ο Σύλλογος αποφάσισε-όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του- με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθεί "για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες του Δήμου. Η διοίκηση του Δήμου στο όνομα της «αναδιάρθρωσης» των υπηρεσιών αποφάσισε να απομακρύνει ακόμα ένα συνάδελφο, αυτή τη φορά από το τμήμα μισθοδοσίας και να κάνει ακόμα ένα επιτυχημένο «σερί» αλλαγών προϊσταμένων λες και οι προϊστάμενοι είναι το πρόβλημα και όχι η υποστελέχωση των υπηρεσιών".

"Η απομάκρυνση του συναδέλφου, με τον οποίο υπήρχαν «προβλήματα συνεργασίας» δημιουργεί πρακτικά προβλήματα στις οικονομικές υπηρεσίες με κυριότερο τον κίνδυνο να μην πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου καθώς στο τμήμα μισθοδοσίας μένουν μόλις 2 συνάδελφοι για τη μισθοδοσία των 1000 εργαζομένων του Δήμου Ιωαννιτών" επισημαίνει η ανακοίνωση.

"Προφανώς υφίσταται το διευθυντικό δικαίωμα σε τέτοιες αποφάσεις, αλλά ομοίως υπάρχει και για τις συνθήκες εργασίας που συνεχίζουν να είναι απαράδεκτες στο κτίριο των οικονομικών υπηρεσιών, για την υποστελέχωση που δεν αντιμετωπίζεται με απομακρύνσεις έμπειρων συναδέλφων, για την τήρηση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για την πανδημία κοκ" τονίζει ο σύλλογος των εργαζομένων στο Δήμο, που κατηγορεί τον δήμαρχο ότι αρνείται οποιαδήποτε συνάντηση με το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων, επικαλούμενος τα μέτρα κατά της πανδημίας.
Ο σύλλογος των εργαζομένων στην ανακοίνωσή του απαιτεί μεταξύ των άλλων:
- Να σταματήσουν οι μετακινήσεις  συναδέλφων και προϊστάμενων και
- Να στελεχωθούν άμεσα οι υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό και ιδιαίτερα οι οικονομικές υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ: https://apokaukos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου