Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Δεν αφορά τις εκλογές εκπαιδευτικών η εγκύκλιος του υπ. Εσωτερικών που προβλέπει αναστολή

 03/11/2020

Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών περί αναστολής εκλογών για την ανάδειξη αιρετών δεν αφορά τι προγραμματισμένες για τις 7 Νοεμβρίου, εκλογές των εκπαιδευτικών για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Η εγκύκλιος αφορά όλο το δημόσιο εκτός από τους εκπαιδευτικούς.Κι αυτό διότι η εγκύκλιος αφορά της δια ζώσης εκλογές, ενώ όπως είναι γνωστό για τους εκπαιδευτικούς έχει ψηφιστεί τροπολογία στη Βουλή  να γίνουν ηλεκτρονικά και εξουσιοδοτεί την υπουργό Παιδείας για τις διαδικασίες.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο,

η οποία προβλέπει τα εξής:

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID -19 που εκδόθηκε συνεπεία των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, κρίνεται απαραίτητη για χρονικό διάστημα από 3/11/2020 έως και 30/11/2020 η αναβολή της διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά συμβούλια κατ ́ εφαρμογή της αρ. ΔΙΚΠΡ/ Φ.80/30/8703/16.9.1988 (Β ́ 684) απόφασης, καθώς βάσει της κείμενης νομοθεσίας προβλέπεται να διεξαχθεί εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος. Βάσει της ως άνω εισήγησης της αρμόδιας Επιτροπής καλείται ο οικείος Υπουργός ή προκειμένου για κοινά Υπηρεσιακά Συμβούλια ν.π.δ.δ., το όργανο που ασκεί την εποπτεία, να μεταθέσει την ψηφοφορία κατ ́εφαρμογή του άρθρου 1 της αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.37.9/683/οικ. 19516/17-9-2001 Υπουργικής Απόφασης (Β’ 1246), σε ημερομηνία μετά το ως άνω χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση παρακαλούμε για τη σχετική κοινοποίηση της ανωτέρω απόφασης στην Υπηρεσία μας. Σχετικά με το εν λόγω θέμα θα ακολουθήσουν άμεσα νεότερες οδηγίες.

ΠΗΓΗ: https://www.esos.gr/arthra/70169/den-afora-tis-ekloges-ekpaideytikon-i-egkyklios-toy-yp-esoterikon-poy-provlepei

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου