Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

«ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ: από Αλυσίδα Διαχείρισης σε Αλυσίδα Αξίας»

8-9 Απριλίου 2016

Επιστημονική Διημερίδα : «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ: από Αλυσίδα Διαχείρισης σε Αλυσίδα Αξίας»

To Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η Επιτροπή Ερευνών, η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) και το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αγροχημεία -Εφαρμογές στη Ζωική και Φυτική Παραγωγή-Φαρμακευτικά Φυτά», σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και την Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα "Food for Life" διοργανώνουν επιστημονική διημερίδα, με τίτλο: «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗ: από Αλυσίδα Διαχείρισης σε Αλυσίδα Αξίας» στις 8-9 Απριλίου 2016, στο Ξενοδοχείο Grand Serai στο πλαίσιο συμμετοχής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στα Περιφερειακά και Εθνικά Προγράμματα «Έξυπνης Εξειδίκευσης» (ΕΣΠΑ), καθώς και στα Εθνικά Τομεακά Προγράμματα Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.


Η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών αποτελεί το μεγαλύτερο κλάδο μεταποίησης στην Ελλάδα και τον κορυφαίο εξαγωγέα, που προσφέρει σημαντική προστιθέμενη αξία και συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Το όραμα για τον Ελληνικό Τομέα Πρωτογενούς Παραγωγής και Μεταποίησης είναι η επίτευξη μιας αποτελεσματικής ενσωμάτωσης της εθνικής και συντονισμένης επιστημονικής έρευνας στον τομέα των τροφίμων, της διατροφής και των επιστημών της κατανάλωσης και διαχείρισης της τροφικής αλυσίδας, που θα προσφέρουν καινοτόμα και βελτιωμένα προϊόντα τροφίμων.

Στόχος της διημερίδας είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων των ερευνητικών ομάδων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να συμμετέχουν σε συνεργασία με παραγωγικούς φορείς στις εφαρμογές νέων ερευνητικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων, στο σχεδιασμό και την παραγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας. Στη διημερίδα θα συμμετέχουν προσκεκλημένοι, ειδικοί και καθηγητές των Πανεπιστημίων και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και επιχειρήσεων και θα οργανωθούν συζητήσεις με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων και την αναζήτηση κοινών προτάσεων συνεργασίας.

Η έναρξη της διημερίδας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 και ώρα 17.30. Το πρόγραμμα της διημερίδας θα ξεκινήσει την ίδια μέρα και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου, 9 Απριλίου 2016 με την πραγματοποίηση στρογγυλής τράπεζας-συζητήσεων και συναντήσεων δικτύωσης μεταξύ ερευνητών και εκπροσώπων παραγωγικών φορέων και επιχειρήσεων.

Επιδιώκοντας οι εργασίες της διημερίδας να αποτελέσουν εφαλτήριο για τη διενέργεια ενός ανοικτού και εποικοδομητικού διαλόγου που θα επιτρέψει τη διερεύνηση συνεργασιών απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους παραγωγικούς φορείς, τις επιχειρήσεις και τους ερευνητές που δραστηριοποιούνται στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, των τροφίμων και ποτών να τιμήσουν με την παρουσία τους και την ενεργή συμμετοχή τους την πρωτοβουλία αυτή.

Καθηγητής Τριαντάφυλλος Αλμπάνης
Πρόεδρος του ΕΛΚΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  
Οργάνωση : To Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η Επιτροπή Ερευνών, η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) και το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αγροχημεία -Εφαρμογές στη Ζωική και Φυτική Παραγωγή-Φαρμακευτικά Φυτά», σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και την Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα "Food for Life"
Τοποθεσία : Ξενοδοχείο Grand Serai - Ιωάννινα
 
Σχετικό Link :
http://www.uoi.gr/gr/conferences/extended.php?post_id=7822

Σχετικό Αρχείο :

http://www.uoi.gr/files/news/attachments/7822.zip

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου