Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

ΔΟΕ: Δημιουργία επιτροπής πανεπιστημιακών δασκάλων με αντικείμενο το αναλυτικά προγράμματα


Αρ. Πρωτ. 520 Αθήνα 11/3/2020
Προς
Τον Πρόεδρο της Συνόδου των Προέδρων και Κοσμητόρων των Παιδαγωγικών Τμημάτων και Σχολών

Θέμα: Δημιουργία επιτροπής πανεπιστημιακών δασκάλων με αντικείμενο τα αναλυτικά προγράμματα
Κύριε Πρόεδρε
Η συνάντηση του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και των Προέδρων των Παιδαγωγικών Τμημάτων και των Κοσμητόρων των Πανεπιστημίων της Χώρας που πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2020, στην Αθήνα, ανέδειξε την
κοινή αντίληψη της πανεπιστημιακής κοινότητας και των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για κορυφαία ζητήματα της εκπαίδευσης (διαφωνία για την εξίσωση από την Κυβέρνηση των πτυχίων των Πανεπιστημίων με αυτά των Κολλεγίων, διαφωνία για την εισαγωγή εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στα Νηπιαγωγεία) καθώς και τη διάθεση αγωνιστικής συμπόρευσης σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση.
Σε συνέχεια όλων αυτών, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., προκειμένου να διαμορφώσει επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση για τα αναλυτικά προγράμματα, σας ζητά να στηρίξετε με τη συμμετοχή Πανεπιστημιακών δασκάλων από τα Παιδαγωγικά Τμήματα της Χώρας, την επιτροπή που θα εισηγηθεί στη Δ.Ο.Ε. ένα άρτιο πλαίσιο για ένα τόσο σημαντικό θέμα.
Η συμβολή σας σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, θα αποτελέσει εγγύηση για ουσιαστική παρέμβαση που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει και θα αποδείξει περίτρανα πως οι συνδικαλιστικές διεκδικήσεις και τα οράματα των εκπαιδευτικών για ένα καλύτερο σχολείο, μπορούν να συνυπάρξουν και να συμπορευθούν με την επιστημονική τεκμηρίωση, η οποία μπορεί να γίνεται μόνο από τους ειδικούς και όχι από τους κάθε είδους «παρατρεχάμενους» ή πολιτικούς φίλους της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας..
Με τη βεβαιότητα που μας δίνει η προφορική σας διαβεβαίωση στη συνάντησή μας, πως θα υπάρξει στήριξη από την πλευρά σας, μέσω της συμμετοχής καταξιωμένων και εξειδικευμένων μελών σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου