Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Αθρόα και σήμερα η προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών



Περισσότερες από 250 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης, με την προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών της πόλης των Ιωαννίνων να έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης ακόμη και σε συνθήκες περιορισμού.
Από την προηγούμενη Παρασκευή, μέχρι και τη σημερινή αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της περιφέρειας Ηπείρου και της Πολιτικής Προστασίας, των υπηρεσιών αιμοδοσίας των δύο νοσοκομείων, αλλά και μετά από κάλεσμα του Νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων, η προσέλευση ήταν αθρόα.
Η αιμοδοσία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη 26 Μαρτίου (9 το πρωί με 3 το μεσημέρι) και η ημερομηνία επανάληψής της θα αποφασιστεί μετά την επανεκτίμηση των αναγκών, την ερχόμενη Δευτέρα.

Την ικανοποίησή της που κατάφερε να υλοποιήσει άμεσα τον επείγοντα σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, επιτυγχάνοντας από τις πρώτες περιφέρειες της χώρας το στόχο που είχε τεθεί, εκφράζει με ανακοίνωσή της η περιφέρεια Ηπείρου. «Η επιτυχία αυτή αναδεικνύει το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης των συμπατριωτών μας προς όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Η περιφέρεια Ηπείρου αισθάνεται την υποχρέωση να τους συγχαρεί», σημειώνεται στην ανακοίνωση, με την οποία καλούνται όλοι όσοι είναι σε θέση να δώσουν αίμα, να το πράξουν στο επόμενο στάδιο της εθελοντικής αιμοδοσίας, το οποίο θα επαναληφθεί στον χώρο που δημιουργήθηκε μπροστά στο διοικητήριο, ώστε να μην υπάρχει κανένας ενδοιασμός ή δυσκολία μετακίνησης προς τα νοσοκομεία.
Τέλος, ευχαριστεί για την άψογη συνεργασία τους διοικητές των νοσοκομείων και τους προϊσταμένους των μονάδων αιμοδοσίας, καθώς και το Ν.Τ. Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ και τους άλλους φορείς που κινητοποίησαν μέλη τους. «Η συνεργασία τους θα είναι απαραίτητη και στην επόμενη περίοδο αιμοδοσίας», σημειώνει.
Την ίδια ικανοποίηση και ευχαριστίες προς όλους τους συμπολίτες μας εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Χρίστος Γρίβας, τονίζοντας τη σημασία αυτής της κινητοποίησης αλληλεγγύης.
Στην εθελοντική αιμοδοσία συμμετείχαν υπό την «ομπρέλα» του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ οι σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εφοριακών και εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας.
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου