Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ξέσπασμα» υπαλλήλων του υπ. Παιδείας για τον πρώην υπουργό τους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Προ ημερών , στις 6 Σεπτεμβρίου ο πρώην υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος διένειμε στους εκπαιδευτικούς συντάκτες μια ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων του υπ. Παιδείας με την οποία καλούνταν οι υπάλληλοι να δηλώσουν για την παραλαβή των σχολικών βιβλίων των παιδιών τους , επειδή ο ΟΕΔΒ θα καθυστερήσει να τα εκδώσει (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ).
Ο Σύλλογος ωστόσο διόρθωσε άμεσα την σχετική ανακοίνωση καθώς η διατύπωσή της εμφάνιζε τα παιδιά των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας να προηγούνται από τους άλλους μαθητές της παραλαβής των σχολικών βιβλίων (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ).
Το esos σημειώνει πως είθισται -άτυπα-εδώ και πολλά χρόνια και επί υπουργίας Αρη Σπηλιωτόπουλου τα παιδιά των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία να παίρνουν τα σχολικά βιβλία δωρεάν από τον ΟΕΔΒ
Ετσι σήμερα ο Σύλλογος Υπαλλήλων του υπ. Παιδείας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με την οποία ¨ξεσπάει" κατά του κ. Σπηλιωτόπουλου:
Το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων στην ΚΥ του Υπουργείου Παιδείας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι η ΝΔ διακίνησε στον Τύπο ανακοίνωση του Συλλόγου – ενώ είχε, ήδη, αποσυρθεί και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα - δίνοντας την εντύπωση ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας έχουν ως μοναδικό τους ενδιαφέρον την προμήθεια των βιβλίων για τα παιδιά τους.
Στην ανακοίνωση, από αβλεψία του συντάκτη, δεν αναγραφόταν ότι αυτή η πάγια τακτική αφορά μόνο τους υπαλλήλους της ΚΥ του Υπουργείου, που τα παιδιά τους φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία ( δηλαδή 15 -25 περιπτώσεις) και ότι η διανομή των βιβλίων γίνεται ταυτοχρόνως με τη διανομή στα δημόσια σχολεία και όχι νωρίτερα.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έμεινε στον πίνακα ανακοινώσεων του Συλλόγου για λίγο και αντικαταστάθηκε από την ορθή, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.sykyp.gr την Παρασκευή 02/09/2011.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ΝΔ και ο κ. Σπηλιωτόπουλος - που και επί ημερών του ακολουθείτο η συγκεκριμένη πρακτική - προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός χρησιμοποιώντας την πρώτη – λανθασμένη – ανακοίνωση του Συλλόγου και δεν αντιλήφθηκε τη διορθωμένη ανακοίνωση, με αποτέλεσμα τέσσερις ημέρες μετά, στις 06/09/2011, να διακινήσει στον Τύπο ένα κείμενο που παραποιεί τα γεγονότα, δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις και συκοφαντεί τους υπαλλήλους της ΚΥ του Υπουργείου Παιδείας.
Για του λόγου το αληθές, επισυνάπτονται ορισμένες ανάλογες ανακοινώσεις του Συλλόγου Εργαζομένων της ΚΥ του Υπουργείου Παιδείας, από το 1998.
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου