Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ο Βασιλιάς μου (Mon Roi)


Το Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα συνεχίζει τις Κινηματογραφικές προβολές με το αφιέρωμα στον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο και με επιλογή ταινιών  που επικεντρώνονται στις ανθρώπινες σχέσεις Κυριακή 18/11 και Δευτέρα 12/11 θα προβληθεί η ταινία   «Ο Βασιλιάς μου»

 ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 20:15μμ,Οικονομική Ενίσχυση 2 ευρώ

Κουντουριώτου 31, Τηλ.  6945377240
Mail : exavda.group@gmail.com FB: Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα

Ο Βασιλιάς μου (Mon Roi)     

 «Ο Βασιλιάς μου» είναι μια ταινία που αφηγείται την παθιασμένη και θυελλώδη δεκάχρονη σχέση της Τόνι και του Τζόρτζιο από την ματιά της ηρωίδας.
Η Τόνι θα βρεθεί για 6 μήνες σε ένα κέντρο φυσιοθεραπείας μετά από ατύχημα στο σκί. Η ταινία αρχίζει δείχνοντας την ηρωίδα να κατεβαίνει με επιτάχυνση μια χιονισμένη πλαγιά. Δίνεται η εντύπωση ότι με έναν τρόπο η ίδια προκαλεί αυτό της το ατύχημα. Η Τόνι όντας ακινητοποιημένη στο  κέντρο αποκατάστασης, έχει άπλετο χρόνο μπροστά της να ξαναθυμηθεί την σχέση της με τον άντρα της ζωής της,τον Τζόρτζιο. Εκείνος απρόβλεπτος, παθιασμένος με την ζωή, άστατος και εθισμένος σε παντός είδους καταχρήσεις, ιππότης και τέρας μαζί, μοιάζει με στρόβιλο που μαγνητίζει και παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμα του, σε μια δίνη που είναι αδύνατον να την αποφύγεις.
Εκείνη μοιάζει γήινη και σταθερή. Εκπέμπει μια εσωτερική δύναμη και ηρεμία, και ταυτόχρονα  μια μυστηριώδη αντίφαση που μοιάζει με ένα κρυμμένο κενό που δεν ξέρεις όταν αποκαλυφθεί τι μορφή θα σχηματίσει. Η έλξη τους είναι ακαριαία και ο δεσμός τους μοιραίος. Μια σχέση με έντονες εξάρσεις, αντιφάσεις και απότομες εναλλαγές. Μια σχέση πάθους και εξάρτησης που όπως δείχνουν τα πράγματα καθόρισε την ζωή της. Ήταν ο Βασιλιάς της.
Ο Βενσάν Κασέλ ερμηνεύει με ζωώδη ενέργεια και σαγηνευτική ορμή τον άντρα-λύκο που κάθε 20χρονη ονειρεύεται και κάθε 40χρονη θα έπρεπε να ξέρει ότι καταλήγει σε εφιάλτη. Η Εμανουέλ Μπερκό (η οποία κέρδισε και το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στις Κάννες) είναι ειλικρινής και γενναιόδωρα ανοιχτή σ' ένα ρόλο που τη θέλει μόνιμα εκτεθειμένη.
Η Μαϊγουέν θέλει να μας διηγηθεί ένα δράμα για το πόσο εύκολα μπορεί μία γυναίκα να χάσει τον εαυτό της μέσα σε μια σχέση. Πώς ένας γοητευτικά αντισυμβατικός άντρας, όπως ο Τζόρτζιο, ένα, αξιολάτρευτος στις καλές του, τυχοδιώκτης, γίνεται Βασιλιάς στη ζωή μιας γυναίκας (με τον ίδιο τρόπο που οι γοητευτικές, δύσκολες, ιδιότροπες σκύλες στη ζωή ενός άντρα παίρνουν τη θέση της βασίλισσας της καρδιάς τους).

Παραγωγή: Γαλλία, 2015 
Σκηνοθεσία: Μαϊγουέν
Σενάριο: Μαϊγουέν, Ετιέν Κομάρ
Φωτογραφία: Κλερ Ματόν
Μοντάζ: Σιμόν Ζακέτ
Μουσική: Στίβεν Γουόρμπεκ
Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Κασέλ, Εμανουέλ Μπερκό, Λουίς Γκαρέλ, Ισίλντ Λε Μπεσκό
Διάρκεια: 124 λεπτά
Διακρίσεις: Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στην Εμανουέλ Μπερκό στο Φεστιβάλ των Καννών 2015,8 υποψηφιότητες στα βραβεία César 2016, μεταξύ των οποίων καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερης ταινίας, α΄ γυναικείου και α΄ αντρικού ρόλου
ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΓΚΜΑΡ ΜΠΕΡΓΚΜΑΝ


ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 20:15μμ,Οικονομική Ενίσχυση 2 ευρώ
Κουντουριώτου 31, Τηλ.  6945377240
Mail : exavda.group@gmail.com FB: Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου