Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Πέμπτη 14/7/2022 στις 8μμ στην Περιφέρεια Ηπείρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.

 Το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή το καταστροφικό για τον δημόσιο και δημοκρατικό χαρακτήρα του Ελληνικού Πανεπιστημίου Σ/Ν υπό τον τίτλο «Νέοι Ορίζοντες στην Ανώτατη Εκπαίδευση». Παρά τις διαφωνίες  του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας τόσο επί της αρχής όσο και στα επιμέρους ζητήματα, η ηγεσία του Υπουργείου αποφάσισε όχι απλώς να προχωρήσει στην διαδικασία ψήφισης αλλά επιπροσθέτως συμπεριέλαβε και νέες ρυθμίσεις που δεν υπήρχαν στην υπό διαβούλευση μορφή του Σ/Ν.  Αγνοώντας πλήρως τις αποφάσεις καταδίκης του Σ/Ν από συλλόγους διδακτικού, ερευνητικού, τεχνικού, διοικητικού προσωπικού και φοιτητικών συλλόγων των ΑΕΙ, το Υπ. Παιδείας θέτει σε εφαρμογή την τελευταία φάση υλοποίησης της απαξίωσης και αποδιοργάνωσης του δημόσιου πανεπιστημίου και κατάργησης  του αυτοδιοίκητου χαρακτήρα  των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, από την στιγμή που δόθηκε στη δημοσιότητα το υπό συζήτηση νομοσχέδιο , στάθηκε στο πλευρό της αγωνιζόμενης  Πανεπιστημιακής κοινότητας.

Έχοντας υπόψη το κάλεσμα  του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, καλεί σήμερα όλες και όλους τους συναδέλφους στην κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σήμερα Πέμπτη 14/7/2022 στις οχτώ το βράδυ στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου