Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

«Ολοκλήρωση του Προγράμματος Κατάρτισης με τίτλο «Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά»

 

Δελτίο τύπου

                                                                                                                                  Ιωάννινα, 27.06.2024

«Ολοκλήρωση του Προγράμματος Κατάρτισης με τίτλο «Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης με τίτλο «Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά», το οποίο υλοποιήθηκε από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), στον χώρο του Προγράμματος Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΑ), του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.

Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε 17 μέλη που συμμετέχουν στα θεραπευτικά προγράμματα ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ και είχε ως στόχο τον εφοδιασμό τους με δεξιότητες και εξειδικευμένες γνώσεις που θα συμβάλουν στην εξοικείωση με τη καλλιέργεια και την διαχείριση των αρωματικών-φαρμακευτικών φυτών. Στο πλαίσιο της κατάρτισης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στις διαδικασίες της φύτευσης, της εκχύλισης αιθέριων ελαίων, αλλά και σε τομείς που αφορούν την επιχειρηματικότητα και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η πολύπλευρη προσέγγιση της κατάρτισης ενισχύει σημαντικά την ένταξη στην αγορά εργασίας αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Το πρόγραμμα αυτό είναι το δεύτερο κατά σειρά ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης που υλοποιείται επιτυχώς από το ΚΕΚ ΔΥΠΑ Ιωαννίνων και το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, μετά το αντίστοιχο πρόγραμμα κατάρτισης στη μελισσοκομία. Μέσα από αυτά τα προγράμματα, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να διευρύνουν τις επαγγελματικές τους επιλογές, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η θεραπευτική διαδικασία και η επίτευξη των ευρύτερων στόχων του ΚΕΘΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου