Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

24-02-2012 Ακυρώνουμε στην πράξη την προσπάθεια επιβολής αξιολόγησης που οδηγεί σε απολύσεις και κλείσιμο σχολείων


24/02/2012 By

ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ,
ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ  ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Με την ψήφιση του νέου μισθολόγιου – βαθμολόγιου (ν.4024/11), τα προεδρικά διατάγματα που ετοιμάζονται για την εφαρμογή της διαδικασίας αξιολόγησης αλλά και τη νέα εγκύκλιο (14841/Γ/13-2-12) του Υπ. Παιδείας, η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου κήρυξε τον πόλεμο στους εκπαιδευτικούς.

Με τον πλέον ακραίο τρόπο άλλωστε η Υπουργός Παιδείας μίλησε και πρόσφατα δημόσια για το τιμωρητικό και ακραία νεοφιλελεύθερο μοντέλο αξιολόγησης που προωθεί, οδηγώντας όχι μόνο στη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, στη μισθολογική και  βαθμολογική καθήλωση τους, αλλά και στις απολύσεις.
Αποκαλυπτικά τα λόγια της κας Α. Διαμαντοπούλου: «Φέτος θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά, γιατί όσοι καθηγητές και δάσκαλοι δεν συμμετέχουν δεν θα μπορούν να έχουν καμία εξέλιξη»! Η απόλυτη σύνδεση μισθού και βαθμού με την αξιολόγηση – απόδοση, θέση που απορρίπτεται ακόμα και από τους πιο ένθερμους θιασώτες της εκπαιδευτικής αξιολόγησης. Ο «ελεύθερα» εξαρτώμενος από την διοίκηση και το υπουργείο εκπαιδευτικός, θέλουν να είναι υποτακτικός και χωρίς αντιστάσεις για τα όσα μας επιβάλλει η καταστροφική «τροϊκανή» εκπαιδευτική και οικονομική πολιτική τους, στην εφαρμογή της οποίας η κα Διαμαντοπούλου φαίνεται πως επιδιώκει τον επιτελικό ρόλο του «διευθυντή της ορχήστρας».
Διαβάστε περισσότερα … εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου