Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Ισχυρός σεισμός 5,2 ρίχτερ στην Ήπειρο


Από τις 03.30 τα ξημερώματα οι κάτοικοι των Ιωαννίνων βρίσκονται στους δρόμους και τις πλατείες, καθώς η έντονη σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται και μάλιστα με ισχυρές δονήσεις. Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι μετασεισμικές δονήσεις κυμαίνονται από τους 4,4 ως και τους 4,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Στους δρόμους της πόλης έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς οι περισσότερες οικογένειες έχουν βάλει τα παιδιά τους στα αυτοκίνητα και κατευθύνονται στην παραλίμνια περιοχή.
Σε επιφυλακή έχει τεθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η αστυνομία και το ΕΚΑΒ.
Λόγω της μετασεισμικής δραστηριότητας, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία Ηπείρου, έχουν αυξηθεί τα προβλήματα λόγω πτώσης βράχων στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο και μηχανήματα δουλεύουν πυρετωδώς για να ανοίξουν οι δρόμοι.
Η κύρια σεισμική δόνηση με μέγεθος 5.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, κι έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Ήπειρο, την Κέρκυρα, αλλά και άλλες περιοχές του Ιονίου και της δυτικής Ελλάδας.
Διαβάστε επίσης:Εκτονώνεται σταδιακά η σεισμική ενέργεια λέει ο Ε. Λέκκας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αισθητός ο σεισμός και στην ελληνική μειονότητα
Ιδιαίτερα αισθητός έγινε ο χθεσινοβραδινός σεισμός και στις παραμεθόριες ελληνικές μειονοτικές περιοχές στη Ήπειρο. Συγκεκριμένα οι πολλαπλές σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στο Αργυρόκαστρο, στους Αγίους Σαράντα, το Δέλβινο, τη Χιμάρα όπως και στην ευρύτερη Νότια Αλβανία. Δεν προκάλεσαν όμως θύματα ή ζημιές.
Σε μερικές περιοχές διακόπηκε η ηλεκτροδότηση, ενώ στην περιοχή του Τεπελενίου δύο παλιά σπίτια γκρεμίστηκαν. Σε πόλεις και χωριά οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τις κατοικίες και ξημέρωσαν σε ανοιχτούς χώρους και στα αυτοκίνητα, και περιμένουν ανακοινώσεις για εκτόνωση της δραστηριότητας για να επιστρέψουν στην ομαλότητα.
ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου