Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

«Δύο μέρες, Μια Νύχτα»



Αρχική 

«Δύο μέρες, Μια Νύχτα»


Η Ε.Ψ.Ε.Π. σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και με την ευγενική χορηγία της SEVEN GROUP ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ Α.Ε., την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, ώρα 20:00 μ.μ, διοργανώνουν, την προβολή της Γαλλοβελγικής ταινίας «Δύο μέρες, Μια Νύχτα» (Deux Jours, Une Nuit, 2014, διάρκεια 95 λεπτών) στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία), στα Ιωάννινα.
Είσοδος Ελεύθερη.


Η προβολή της ταινίας εντάσσεται στις δραστηριότητες του 7ου Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας 2017, που διοργανώνει η Ε.Ψ.Ε.Π., με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου), για το χρονικό διάστημα 7 -8 Οκτωβρίου 2017, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήρης Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία), στα Ιωάννινα.

«Δύο μέρες, Μια Νύχτα» (2014, 95’) των Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντέν με τους Μάριον Κοτιγιάρ, Φαμπρίτσιο Ρονγκιόνε, Κατρίν Σαλέ, Πίλι Γκρουν.

Υπόθεση: Η Σαντρά, νεαρή σύζυγος και μητέρα με προβλήματα κατάθλιψης, εργάζεται σε ένα εργοστάσιο σε μια μικρή πόλη του Βελγίου. Κατά την απουσία της, οι συνάδελφοι της συνειδητοποιούν ότι μπορούν να καλύψουν τη βάρδια της με μικρές υπερωρίες και χρηματικά μπόνους. Έχει στη διάθεσή της ένα σαββατοκύριακο για να πείσει τους 16 συναδέλφους της να αλλάξουν γνώμη και να αποποιηθούν το μπόνους τους, όρο που έχει θέσει η εργοδοσία ώστε να μη χάσει τη δουλειά της εκείνη.
Η ταινία ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα, Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου, το Βραβείο BAFTA Καλύτερης Μη Αγγλόφωνης Ταινίας, βραβείο Σεζάρ καλύτερης ξένης ταινίας κ.α.
Καταλληλότητα :
Κατάλληλη για ηλικίες άνω των 13 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου