Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Συναυλία του συνθέτη Lubomyr Melnyk Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, ώρα 9 μ.μ.

Συναυλία του συνθέτη Lubomyr MelnykΑρχική

Συναυλία του συνθέτη Lubomyr Melnyk

  • Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, ώρα 9 μ.μ.
Lubomyr Melnyk
Συναυλία του διεθνούς φήμης Ουκρανού συνθέτη Lubomyr Melnyk



Στα πλαίσια της φετινής διοργάνωσης του φεστιβάλ, το Soundtrope Festival και η United We Fly παρουσιάζουν τον διεθνούς φήμης συνθέτη και πιανίστα Lubomyr Melnyk.
Ο συνθέτης και βιρτουόζος πιανίστας επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα για μία και μοναδική συναυλία στα πλαίσια του Soundtrope Festival στα Ιωάννινα, καθώς στόχος της United We Fly αποτελεί η παρουσία διεθνών καλλιτεχνών σε όλη την Ελλάδα.
Γεννημένος το 1948 στο Μόναχο, ο Lubomyr Melnyk έχει αφιερώσει περισσότερα από 40 χρόνια σκληρής εργασίας και μελέτης ώστε να επιτύχει τελικά να κάνει ευρύτερα γνωστή την Continuous Piano Music, μια αυξημένης δυσκολίας τεχνική πιάνου που δημιούργησε ο ίδιος, ενώ πλέον θεωρείται ένας από τους πιο καινοτόμους και πρωτοπόρους πιανίστες στον κόσμο.
Ο 69χρονος Ουκρανός συνθέτης αποτελεί έναν από τους κύριους εκπροσώπους του μινιμαλιστικού κινήματος της δεκαετίας του ‘70 στη σύγχρονη μουσική μαζί με τους Philip Glass, Ludovico Einaudi κ.α. Από τις αρχές της δεκαετίας του ‘70 έχει κυκλοφορήσει περισσότερες από 20 δισκογραφικές δουλειές και έχει συνθέσει περισσότερα από 90 έργα, ως επί το πλείστον για σόλο ή σύνολα πιάνο.
Οι κυκλοφορίες του “Corollaries” (2013), “Evertina” (2014) και “Rivers and Streams” (2015) σε συνεργασία με την Erased Tapes Records απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές, ενώ η συμμετοχή του σε σημαντικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο, όπως Primavera (Βαρκελώνη), Latitude (Ηνωμένο Βασίλειο), Le Guess Who? (Ουτρέχτη), επισφράγισαν και ανέδειξαν στο ευρύ κοινό την αξία και την μοναδικότητα του ως καλλιτέχνη.
Η τελευταία του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Illirion” κυκλοφόρησε από την Sony Classical Music.
Τη Κυριακή 22 Οκτωβρίου, το κοινό των Ιωαννίνων θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον μοναδικό Lubomyr Melnyk στην αίθουσα ‘’Βασίλειος Πυρσινέλλας’’ του Π.Κ.Δ.Ι σε μια σπάνια μουσική εμπειρία.
Είσοδος: Προπώληση 12€, Ταμείο: 15€, Μειωμένο: 10€ (φοιτητικό, ανέργων)
Σημεία Προπώλησης:
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών (Π.Κ.Δ.Ι)
Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης (Πυρσινέλα 11)
Θυμωμένο Πορτραίτο (Καποδιστρίου 36-38)
Κούνια Μπέλα (Πλ. Νότη Μπότσαρη 6)
Το δίκτυο της Viva
Ώρα Έναρξης : 21:00 (οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00)

Οργάνωση - Παραγωγή: United We Fly / Soundtrope Festival
Υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου