Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

“Έφηβοι και ναρκωτικά” Ιωάννινα, 11 Δεκεμβρίου 2018, Ξενοδοχείο DuLac







ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ                                                          ΠANEΠIΣTHMIO  IΩANNINΩN
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ                                           ΣXOΛH ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ                                               TOMEAΣ  YΓEIAΣ  TOY  ΠAIΔIOY

 «Από το Α ως το Ω» Μια Ακαδημία για Γονείς
Έφηβοι και ναρκωτικά
Βασίλειος Κούτρας,
Καθηγητής Αγωγής Υγείας,
Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ιωάννινα, 11 Δεκεμβρίου 2018,
Ξενοδοχείο DuLac
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επιστημονικά υπεύθυνη την κ. Άρτεμη Γιώτσα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ο Τομέας Υγείας του Παιδιού του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επιστημονικά υπεύθυνο τον κ. Νικόλαο Χαλιάσο, Καθηγητή και η Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μ.Ε.Υ.) με επιστημονικά υπεύθυνη την κ. Άρτεμη Τσίτσικα, Αναπλ. Καθηγήτρια, διοργανώνουν το νέο κύκλο μηνιαίων δίωρων διαδραστικών συναντήσεων με τίτλο «Από το Α ως το Ω» Μια Ακαδημία για Γονείς για το ακαδ. έτος 2018-19.
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο DuLac, όπου ο κ. Βασίλειος Κούτρας, Καθηγητής Αγωγής Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα συζητήσει με το ακροατήριο το θέμα: “Έφηβοι και Ναρκωτικά”.

Θα παρουσιαστούν οι ατομικοί, οικογενειακοί, σχολικοί, κοινωνικοί, πολιτικοί,  οικονομικοί και πολιτισμικοί παράγοντες  που σχετίζονται με τη χρήση ναρκωτικών από τους εφήβους, καθώς και οι στρατηγικές πρόληψης, αναγνώρισης και έγκαιρης παρέμβασης για την επίλυση του προβλήματος της  χρήσης από τους εφήβους.
Δύο λόγια για τον ομιλητή
Ο κ. Κούτρας Βασίλειος είναι Καθηγητής Αγωγής Υγείας  στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία». Ασχολείται κυρίως με Προγράμματα Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  και πρόληψης των εξαρτήσεων, ενώ παράλληλα ασχολείται συστηματικά και με τη θεραπεία εξαρτημένων ατόμων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου