Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Η Δημοτική Αρχή πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για την αποκομιδή των απορριμμάτων


                                                                       
Ιωάννινα 01-11-2019
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   
Η Δημοτική Αρχή πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για την αποκομιδή των απορριμμάτων

Τραγική είναι το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων στο σύνολο του Δήμου.
Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, η Δημοτική Αρχή για μια ακόμη φορά επιλέγει να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση χωρίς να αναλαμβάνει τις ευθύνες που έχει ως Διοίκηση.
Κατηγορεί λοιπόν την παράταξή μας και όσες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβούλιου δεν στήριξαν την επιλογή της να ιδιωτικοποιήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε μια απέλπιδα προσπάθεια, με μόνο στόχο τον επικοινωνιακό αντίκτυπο, να καλύψει την ανικανότητά της να εξυπηρετήσει τις ανάγκες πολιτών και επισκεπτών για έναν καθαρό δήμο.
Είναι καιρός να
σταματήσει να μεταθέτει τις ευθύνες στους άλλους και να αρχίσει να ασχολείται με το πώς θα λύσει τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε.
Πέρασαν δύο μήνες από την ημέρα που ανέλαβε την ευθύνη διοίκησης του Δήμου και ήρθε η ώρα να το κάνει.
Αν είχε εκκινήσει νωρίτερα τις διαδικασίες που βρήκε έτοιμες από τη δική μας Δημοτική Αρχή (εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό) για την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου, με 2μηνες και 8μηνες συμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας, τίποτα απ’ όσα συμβαίνουν σήμερα δεν θα είχαν προκύψει.
Αντ’ αυτού προτίμησε να ασχοληθεί αποκλειστικά με το ζήτημα επέκτασης των συμβάσεων με ιδιώτες αγνοώντας τις λύσεις που της προτείναμε.
Άλλωστε, ακόμα κι αν στο Δημοτικό Συμβούλιο προκρινόταν η λύση των ιδιωτών για την αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, η Δημοτική Αρχή γνώριζε, αφού την είχαμε προειδοποιήσει, ότι θα υπήρχε ένα κενό διάστημα μέχρι την εγκατάσταση του εργολάβου το οποίο έπρεπε να καλυφτεί εκ των έσω με τις πιο πάνω προσλήψεις.
Η ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής είναι η μόνη υπεύθυνη για την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι συνδημότες μας κι όλα τα άλλα είναι απλές επικοινωνιακές φούσκες.
Καιρός είναι να ασχοληθεί σοβαρά με την ουσία της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων στη βάση του εγκεκριμένου ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων που της παραδώσαμε και όχι με αποσπασματικές ενέργειες και επικοινωνιακές φωτοβολίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου