Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Ανακοίνωση το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ

 

Ιωάννινα, 14 Μαρτίου 2021

Μετά από σχετική καταγγελία συναδέλφισσας προϊσταμένης νοσηλεύτριας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κατά συναδέλφου στελέχους της νοσηλευτικής διεύθυνσης του Νοσοκομείου και την ενδελεχή εξέταση των σχετικών κειμένων που κατέθεσαν οι εμπλεκόμενοι, το γεγονός ότι η Διοίκηση έθεσε την καταγγελία στο Αρχείο   καθώς και το ό,τι οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ για τη διευθέτηση επί κοινή συμφωνία του συμβάντος, με κλήση των εμπλεκομένων στην συνεδρίασή του, δεν κατάφεραν να έχουν θετική εξέλιξη, σε σχετική συνεδρίασή του αποφάσισε τα εξής:

  1. Θεωρεί ότι αρκετά από όσα ανέδειξε η καταγγελία, , παραμένουν χωρίς απαντήσεις και προκαλούν πολλά ερωτηματικά, ιδιαίτερα με τον τρόπο που τα αντιμετώπισε η Διοίκηση και το Πόρισμα της Προκαταρκτικής εξέτασης.
  2. Πιστεύει ότι με αυτήν την αντιμετώπιση, η "πληγή" παραμένει ανοιχτή, διαμορφώνοντας και εντείνοντας ένα κλίμα έντασης και φόβου στον χώρο εργασίας, που υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.
  3. Θεωρεί ότι περιστατικά όπως το συγκεκριμένο, πρέπει να λύνονται εν τη γενέσει τους από τα πρωτοβάθμια Σωματεία από θέσεις αρχής και οι αποφάσεις τους να δημοσιοποιούνται στα μέλη τους.
  4. Εκτιμά, επίσης, ότι οφείλουν ΟΛΟΙ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, δρώντας συλλογικά και υπεύθυνα ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνάμε σαν κοινωνία, που τα δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα μας πλήττονται καθημερινά. Άλλωστε δεν πέρασε πολύς καιρός που το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ κατήγγειλε την διοίκηση του ΠΓΝΙ για άδικες, αναιτιολόγητες και παράνομες καρατομήσεις.
  5. Καθήκον όλων μας είναι να υπάρξουν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες και σε αυτή τη κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας για την οριστική διευθέτηση, με προφανή στόχο να λάμψει η Αλήθεια και το «περί δικαίου αίσθημα», όπως είναι ζητούμενο από τους εργαζόμενους.

 

 Καλούμε την διοίκηση να μην διερευνά με επιφανειακό τρόπο τόσο σοβαρά ζητήματα, και να αποδίδει δίκαιο με διάφανο τρόπο και  χωρίς μεροληψίες.

 

 Καλούμε  τα συνδικαλιστικά στελέχη να κατανοήσουν ότι έχουν βαριά ευθύνη στο να διατηρείται το κοινό περί δικαίου αίσθημα σε κάθε χώρο εργασίας.

 

Τέλος  στην  αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων καλούμε τους "πρωταγωνιστές" με αίσθημα ευθύνης και ταπεινότητας και με τις αναγκαίες  εξηγήσεις, να προσπαθούν να κλείσουν με δίκαιο τρόπο οριστικά κάθε τέτοιο  ζήτημα.  Όποιος δεν επιλέξει να βαδίσει το δρόμο της σύνεσης, της λογικής και της συναίνεσης και επιλέγει τον δρόμο της αλαζονείας , να ξέρει ότι  στην πλειοψηφία των εργαζομένων θα έχει καταδικαστεί ως ο "απόλυτος υπαίτιος". Τόσο απλά είναι τα πράγματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου