Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Ανασυγκρότηση ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ        ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωάννινα, 0204 – 2021

Αρ. Πρωτ.:  196

Ταχ. Δ/νση: Αράπη 1A -  45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τηλ. - FAX: 26510 78747

email:  sepenioa@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.syldnioa.gr

 

ΠΡΟΣ:

              1) ΜΕΛΗ

2) ΔΟΕ

Θέμα: «Ανασυγκρότηση ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων»

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

μετά τις εκλογές – παρωδία της 7ης Νοεμβρίου για τα υπηρεσιακά συμβούλια που πραγματοποίησε το ΥΠΑΙΘ όπου η συντριπτική πλειοψηφία του εκπαιδευτικού κλάδου γύρισε την πλάτη του στη συγκεκριμένη διαδικασία, συνεχίζεται η συγκρότηση και ανασυγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου με την Φ.30/2470/31 – 03 – 2021 απόφασή του προχώρησε στην ανασυγκρότηση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Ιωαννίνων καθώς τα μέλη που είχαν οριστεί με την προηγούμενη απόφασή του είχαν υποβάλει την παραίτησή τους από τις θέσεις των αιρετών, τακτικών και αναπληρωματικών μελών.

Ωστόσο προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής, με τη συγκεκριμένη απόφαση, κάνει αποδεκτές μόνο τις αιτήσεις παραίτησης των αιρετών μελών του ΠΥΣΠΕ, αντικαθιστώντας τους με μη εκλεγμένα μέλη, ενώ, την ίδια στιγμή, διατηρεί τα τακτικά (και τα αναπληρωματικά τους) μέλη παρόλο που και οι συνάδελφοι αυτοί έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους από το υπηρεσιακό συμβούλιο στο οποίο ορίστηκαν χωρίς αίτησή τους.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕΝΙ, αφού τονίσει για ακόμη μια φορά ότι τα συγκεκριμένα υπηρεσιακά συμβούλια δεν έχουν ούτε την συνδικαλιστική αλλά ούτε και την ηθική νομιμοποίηση και αποδοχή του κλάδου, καλεί τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που ορίστηκαν στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων, έστω και την τελευταία στιγμή, να παραιτηθούν και να μην συμμετέχουν σε αυτά ειδάλλως είναι υποχρεωμένο να προβεί σε ενέργειες που ορίζονται από τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και το καταστατικό του Συλλόγου.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΟΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου