Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

ΣΕΠΕΝΙ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση Τετάρτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 18.00

 

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  
     ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωάννινα, 18 – 10 – 2021 

Αρ. Πρωτ.:  256

Ταχ. Δ/νση: Αράπη 1A -  45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τηλ. - FAX: 26510 78747

email:  sepenioa@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.syldnioa.gr

ΠΡΟΣ :

                    Μέλη

 Θέμα: «Έκτακτη Γενική Συνέλευση Τετάρτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 18.00»

Συναδέλφισσες/ - οι,

το Δ. Σ. του ΣΕΠΕΝΙ χαιρετίζει  τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 11ης Οκτώβρη με ποσοστό 74% στο νομό μας,  απάντηση στα σχέδια για συρρίκνωση του Δημόσιου σχολείου, για την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και αποτελεί εργαλείο στα χέρια μας για την περαιτέρω πορεία μας απέναντι στις βλέψεις του ΥΠΑΙΘ.

Ο εκπαιδευτικός κόσμος,

γονείς και μαθητές αντέδρασαν με αξιοπρέπεια όχι μόνο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής νομοθεσίας στην εκπαίδευση αλλά και στον αυταρχισμό, εκφοβισμό και τη χρήση της Δικαστικής εξουσίας  με «Εντέλλεσθε», πέρα από κάθε έννοια αμεροληψίας και με fast track διαδικασίες. Η δε προκλητική και αντιδημοκρατική δήλωση της υπουργού παιδείας ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να απεργούν, αρκεί η απεργία τους «να μην επιχειρεί ακύρωση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων», θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές!

Η «Αναβάθμιση»  που ευαγγελίζεται το υπουργείο παιδείας συνεχίζεται εφαρμόζοντας την άκρως αντιεκπαιδευτική ρύθμιση του ν. 4692/2020 που αφορά την αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα στους 25 προχωρώντας  σε συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, συμπτύξεις τμημάτων, μετακινήσεις μαθητών κι εκπαιδευτικών, δίχως να εξαιρεί από την επίθεσή της ακόμη και τον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής, ενώ οι ώρες παράλληλης στήριξης που κατ’ ανώτατο μπορεί να έχει όποιος μαθητής την έχει ανάγκη είναι μόλις 12.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας υλοποιώντας την με αρ. Πρωτ. 1931/13 – 10 – 2021 απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας θα πραγματοποιήσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 στο 21ο Δημ. Σχολείο Ιωαννίνων (Διγενή Ακρίτα 1) στα Σεισμόπληκτα και καλεί όλα τα μέλη του να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, με κυριότερο αυτό της αξιολόγησης, καθώς και για τον αγωνιστικό σχεδιασμό του κλάδου. Η συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη!

Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο για όλους  χωρίς διακρίσεις και κατηγοριοποιήσεις!

Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων ενάντια στον αυταρχισμό και την οπισθοδρόμηση!

 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου