Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

ΣΕΠΕΝΙ: Συνέχιση της απεργίας -αποχής και κάλεσμα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 στην Περιφέρεια Ηπείρου

 

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  
     ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωάννινα, 5 10 – 2021

Αρ. Πρωτ.:  254

Ταχ. Δ/νση: Αράπη 1A -  45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τηλ. - FAX: 26510 78747

email:  sepenioa@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.syldnioa.gr

ΠΡΟΣ

Μέλη

 

 Θέμα: «Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 6 Οκτωβρίου - Ο απεργιακός αγώνας των εκπαιδευτικών συνεχίζεται»

 Συναδέλφισσες – οι,

η Υπουργός Παιδείας σε κλίμα πανικού από τη συγκλονιστική συμμετοχή των εκπαιδευτικών πανελλαδικά στην απεργία αποχή ενάντια στη σαρωτική νομοθεσία για την αξιολόγηση Σχολικών μονάδων, Εκπαιδευτικών , σύρει τις Ομοσπονδίες , ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ, καθώς και το δικαίωμα στην απεργία, στα δικαστήρια.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών βασιζόμενη στον απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη (προϋποθέσεις για τη συμμετοχή σε απεργία), αποφάσισε ότι η απεργία είναι παράνομη αλλά όχι καταχρηστική. Επίσης απέρριψε το αίτημα του Υπουργείου να είναι προσωρινά εκτελεστή.

Σύμφωνα με την απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου 27/2004  αναγνωρίσθηκε το τεκμήριο της νομιμότητας των απεργιακών κινητοποιήσεων  μέχρι και εφόσον η απεργία  κριθεί αμετακλήτως ως παράνομη από το αρμόδιο δικαστήριο, θεωρείται νόμιμη.  Η ΔΟΕ έχει κάνει έφεση η οποία ανακοινώθηκε, ότι θα εκδικαστεί στις 25 Ιανουαρίου. Μέχρι τη δημοσίευση της τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου, που κηρύσσει την  απεργία παράνομη  είναι επιτρεπτή η συνέχιση της απεργίας και ο χρόνος αυτός δεν θεωρείται χρόνος μη απασχόλησης του μισθωτού σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου κ. Τσίπρα!

Η εκτελεστική γραμματεία της ΑΔΕΔΥ, ως τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, κήρυξε, με ομόφωνη απόφαση, απεργία-αποχή από τις διαδικασίες που προβλέπονται από την υπ’ αρ. 108906/ΓΔ4/10-9-2021 Υ.Α. «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων» (ΦΕΚ Β 4189/10-9-2021), παρέχοντας την κάλυψη στους απεργούς εκπαιδευτικούς, για τη συνέχιση της απεργίας-αποχής.

            Καλούμε τους  συναδέλφους /σσες , που στα σχολεία τους δεν έχει παρθεί απόφαση για την αξιολόγηση, να ταχθούν με τη συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου και να ψηφίσουν απεργία- αποχή!

Ο εκφοβισμός και οι απειλές του Υπουργείου καθώς και «συνδικαλιστών» για πειθαρχικές διώξεις των εκπαιδευτικών έπεσε στο κενό! Η ΔΟΕ και όσοι στήριξαν αυτή την απεργία αποχή, δικαιώθηκαν και απέτρεψαν τον εκφοβισμό και τη χειραγώγηση των συναδέλφων με αποτέλεσμα τη μαζική συμμετοχή στην απεργία!

Συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων καλεί τα μέλη του και τις σχολικές μονάδες:

· να συνεχίσουν την απεργία – αποχή, τουλάχιστον έως ότου υπάρξει τελεσίδικη απόφαση από το Εφετείο κι εν αναμονή των επόμενων κινήσεων από την Ομοσπονδία.

· να μην πραγματοποιήσουν ειδικές συνεδριάσεις, συμμετέχοντας στην απεργία – αποχή.

· να συμμετάσχουν στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 στην Περιφέρεια Ηπείρου.

 

Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε  τη συμμετοχή μας στην απεργία με στόχο την επανάληψη του περυσινού συντριπτικού ποσοστού μέχρι τη δικαίωσή μας!

Αναβάθμιση της παιδείας δεν γίνεται με αυταρχισμό και απειλές!!!

 

Το Δ. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου