Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Τετάρτη 19/01/2022 και ώρα 18.00 στην πρώην Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωάννινα, 17– 01 – 2022

Αρ. Πρωτ.:282

Ταχ. Δ/νση: Αράπη 1A -  45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Τηλ. - FAX: 26510 78747

email: sepenioa@gmail.com

Ιστοσελίδα: www.syldnioa.gr

ΠΡΟΣ:

Μέλη

Θέμα: «Ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείωνΠανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο»

Στο ίδιο έργο θεατές, το άνοιγμα των σχολείων, με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και αφήνοντας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να παλεύουν αποκλειστικά βασιζόμενη στην «ατομική ευθύνη».

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων απλώς ανακοίνωσε την προειλημμένη απόφαση του ΥΠΑΙΘ για άνοιγμα των σχολείων με τη διαφορά του ενός selftest την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολικών μονάδων!!

Μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση του κόστους στους τόσο σημαντικούς τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας! Αντί για την ενίσχυση του δωρεάν Δημόσιου σχολείου και της δημόσιας υγείας εφαρμόζει την αντιεκπαιδευτική πολιτική της (κατηγοριοποίηση σχολείων, υποχρηματοδότηση, τράπεζα θεμάτων, ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κ. ά.) . Στα πλαίσια του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη, η κ. Κεραμέως αγνοεί επιδεικτικά τις προτάσεις των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών, αρνείται το διάλογο, ή καλεί για διάλογο κατόπιν των ειλημμένων αποφάσεων, εμμένει στις θέσεις της, όπως και με το άνοιγμα των σχολείων παρά τις φωνές πολλών επιστημόνων από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων για εβδομαδιαία παράταση των διακοπών, με παράταση του σχολικού έτους.

To Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕΝΙ πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και τον Περ/κό Δ/ντή Εκπαίδευσης Ηπείρου και εξέθεσε την δύσκολη πραγματικότητα που επικρατεί στις σχολικές μονάδες, με τα κατά συρροή κρούσματα που παρουσιάζονται καθημερινά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Έγινε πρόταση και στα δύο στελέχη Εκπαίδευσης για:

  • Πραγματοποίηση δωρεάν rapidtest στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως τις ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) ώστε να αποσυμφορηθούν οι ΚΟΜΥ ή από κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ και να προστατευθούν οι οικογένειες των μαθητών από την οικονομική αφαίμαξη λόγω πανδημίας.
  • Να καταργηθεί το πλαφόν του 50+1 για το κλείσιμο τμήματος, αλλά με τα δύο κρούσματα ενδοσχολικής μόλυνσης από covid-19, να κλείνει το τμήμα και να γίνεται ιχνηλάτηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
  • Στο σημαντικό θέμα της αναπλήρωσης απόντων συναδέλφων να μην δίνονται προφορικές εντολές στους Δ/ντές των σχολικών μονάδων, τα κενά σε προσωπικό να καλύπτονται «εκ των ενόντων» με καταστρατήγηση του διδακτικού ωραρίου εκμεταλλευόμενοι το εργασιακό ωράριο και την ώρα αποχώρησης των εκπαιδευτικών από το σχολείο. Το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ρυθμίζεται με την παρ. 8 του άρθρου 13 του ν. 1566/1985 (167 Α ́), όπως έχει τροποποιηθεί με την παρ. 2 του άρθρου 101 του ν. 4823/2021 (136 Α ́) και ισχύει, που ορίζει ότι:

Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν υποχρεωτικά στο σχολείο τους τις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα με την επιφύλαξη της παρ. 21 του Κεφαλαίου ΣΤ' του άρθρου 11, για την προσφορά και άλλων υπηρεσιών που ανατίθενται από τον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως η προετοιμασία του εποπτικού εκπαιδευτικού υλικού και των εργαστηριακών ασκήσεων, η διόρθωση εργασιών και διαγωνισμάτων, η καταχώριση – ενημέρωση της αξιολόγησης των μαθητών συμμετοχή στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση εορταστικών, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ο προγραμματισμός και η αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, η συνεργασία με εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στο ίδιο τμήμα ή που διδάσκουν τα ίδια γνωστικά αντικείμενα, οι παιδαγωγικές συναντήσεις για την κατάρτιση ομαδικών ή εξατομικευμένων προγραμμάτων υποστήριξης συγκεκριμένων μαθητικών ομάδων ή μαθητών, η επίβλεψη σχολικών γευμάτων

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Ιωαννίνων, καλεί τα μέλη του στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 19/01/2022 και ώρα 18.00 στην πρώην Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία διεκδικώντας:

  • Κατάργηση της τροπολογίας που αύξησε τους μαθητές ανά τμήμα στους 25.
  • Εξεύρεση χώρων από τους Δήμους για αραίωση των τμημάτων και ασφαλή λειτουργία του ολοήμερου όπου συγχρωτίζονται μαθητές διαφορετικών τάξεων και ηλικιών .
  • Προσλήψεις άμεσα, αναπληρωτών πλήρους ωραρίου, για την κάλυψη των κενών από νοσούντες εκπαιδευτικούς.
  • Μείωση μαθητών στο 50% στα μέσα μεταφοράς μαθητών.
  • Ολιγοήμερο κλείσιμο τμήματος και ιχνηλάτηση μετά από θετικό κρούσμα και κατάργηση του τραγικού 50+1 για το κλείσιμο ενός τμήματος.
  • Βελτίωση συνθηκών καθαριότητας στα σχολεία.
  • Προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο από τον ΕΟΔΥ και σύνδεση των σχολικών μονάδων με τις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και η οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών.
  • Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο.

Συναδέλφισσες – οι, όλοι στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Τετάρτη στην Ακαδημία. Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τα εργασιακά δικαιώματά μας και την υγεία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών.

Δεν είμαστε αναλώσιμοι είμαστε εργαζόμενοι!!!

υπογραφές Παγανάς Μοσχίδου

Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου