Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Όχι άλλη κοροϊδία! Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών!

 

18 Ιανουαρίου 2022

 

Όχι άλλη κοροϊδία!

Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών!

           Ενώ το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας σαρώνει τη Χώρα και οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όρια της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης, η Κυβέρνηση, μέσω διαρροών στον τύπο, ανακοινώνει δήθεν αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο και στους συνταξιούχους.

Βαφτίζει αύξηση την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους για το 2023(!), τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα το έχει κάνει εδώ και δυο χρόνια και μάλιστα ανεξαρτήτως του ύψους εισοδήματος!

Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι λογικό και δίκαιο να πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα τουλάχιστον 13.000 ευρώ στο δημόσιο τομέα, αλλά να απαλλάσσονται από την εισφορά, στον ιδιωτικό τομέα, εισοδήματα ύψους 100.000 ή 200.000 ευρώ από επιχειρήσεις!

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση εξήγγειλε ένα «ευέλικτο» μπόνους απόδοσης, το οποίο, όπως λέει, θα εφαρμοσθεί πιλοτικά από φέτος σε 6000 υπαλλήλους του Δημοσίου, από τους 565.000 που υπηρετούν συνολικά!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καλεί την Κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και να προχωρήσει σε πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών.

Διεκδικούμε άμεσα:

·         Αύξηση στους μισθούς μας, σε ποσοστό τουλάχιστον όσο η αύξηση του ΑΕΠ 

·         Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού

·         Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

·         Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ

  • Μισθολογικό ξεπάγωμα της διετίας 2015-2017

Ταυτόχρονα διεκδικούμε:

Την κατάργηση του μισθολογίου του 2015 (Ν4354/15 των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ), που «πάγωσε» τους μισθούς μας ως το 2022 και την ψήφιση ενός νέου μισθολογίου που θα αίρει τις περικοπές των μνημονίων και θα αναγνωρίζει έμπρακτα τον ρόλο και την προσφορά του εκπαιδευτικού.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

 

Δημοκρατική Συνεργασία

Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου