Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Θερινή συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το σύνολο TANGartO και τον Νίκο Παπαδιώτη

 


  • Τετάρτη 17 Ιουλίου, ώρα 21:00

Θερινή συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων σε συνεργασία με το σύνολο TANGartO και τον Νίκο Παπαδιώτη

  • Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Χλίτσιος

Ο σφυγμός του Tango στα αναλόγια της Συμφωνικής Ορχήστρας! Το κουιντέτο TANGartO και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων συμπράττουν σε μία συναυλία με τον τίτλο «συμφωνικό τάνγκο», την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024 και ώρα 21:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.
Πρόκειται για ένα ξεχωριστό Concerto grosso, μια ισχυρή αλληλεπίδραση των μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας με ένα μουσικό σύνολο, που έχει συνδέσει το όνομα του με την ερμηνεία και το αυθεντικό αίσθημα των Αργεντίνικων Τangos για πάνω από 20 χρόνια.
Μαζί τους τραγουδά ο Νίκος Παπαδιώτης, που ερμηνεύει το θεατρικό λόγο των tangos με πάθος, ειλικρίνεια και φρεσκάδα.
Το προσεκτικά δομημένο πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο μια επιλογή σημαντικών έργων του Αstor Piazzolla, όσο και μια παράλληλη αναφορά στους μεγάλους «δασκάλους» του είδους: Horacio Salgan, Mariano Mores, Osvaldo Pugliese, Edgardo Donato, Carlos Gardel, κ.α.
Η μουσική με την υποβλητική ατμόσφαιρα των καφέ και των μπαρ των συνοικιών της Αργεντινής, εμφανίζεται στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας για να αφηγηθεί τις δικές της ιστορίες χωρίς περιστροφές, σπαρακτικά και τρυφερά, σαν ένα σώμα με τα σημάδια των ερώτων του - το μίσος, την αγάπη, τα ειδύλλια, τα όνειρα και τις ντροπές του. Η ζωτικότητα και η αυθεντικότητα ενός κόσμου ολόκληρου, που εκφράζεται μέσα από μια τόσο φαινομενικά απλή κι αθώα μουσική φόρμα, μας εκπλήσσει με την ένταση των αισθημάτων της, με τις διακυμάνσεις της ανάμεσα στο φως και το βαθύ σκοτάδι των παθών της, τόσο που τεντώνει τις χορδές της καρδιάς μέχρι …να σπάσουν!
Μια multi-culture μουσική με βαθιές ρίζες σε διαφορετικούς πολιτισμούς, που συνδέει γόνιμα και δημιουργικά, σε ήχο και ύφος, επιρροές από την Κλασσική μουσική, το Τango και την Jazz.
Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Θωμάς Κοντογεώργης, αντιμέτωπος με την πρόκληση της μεταφοράς της πολυποίκιλης συναισθηματικής παλέτας του Τango στην Oρχήστρα.
Τη συναυλία διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Πολιτιστικών Θεσμών & Εκδηλώσεων του Δήμου Ιωαννιτών, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Το quinteto TANGartO αποτελούν οι μουσικοί:

  • Κώστας Ράπτης - μπαντονεόν
  • Γιώργος Παναγιωτόπουλος – βιολί
  • Θωμάς Κοντογεώργης – πιάνο
  • Ορέστης Καλαμπαλίκης – κιθάρα
  • Απόστολος Παπαπέτρος – κοντραμπάσο

Αύλειος Χώρος Μουσείου Αργυροτεχνίας
Σε συνεργασία με το ΠΙΟΠ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου