Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Εξαγορά 4 έως 7 ετών ασφάλισης από το 2011 Ολες οι λεπτομέρειες στη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/08/2011, /ΤΟ ΒΗΜΑ

Αθήνα

Πλασματικό χρόνο ασφάλισης από τέσσερα έως επτά έτη μπορούν να αναγνωρίσουν όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από το 2011 έως το 2014. Ο συνολικός αυτός χρόνος, συνυπολογίζεται τόσο για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξης.
Οσοι θεμελιώνουν δικαίωμα το 2011 μπορούν να αναγνωρίσουν τέσσερα έτη, όσοι θεμελιώνουν το 2012 αναγνωρίζουν πέντε έτη, το 2013 έξι έτη και το 2014 και μετά επτά έτη.

Σε εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης αναφέρονται αναλυτικά οι χρόνοι εξαγοράς, τα ποσά που πρέπει να καταβάλει ο ασφαλισμένος, καθώς και βασικά παραδείγματα για τη διευκόλυνση τόσο των υπηρεσιών όσο και των ασφαλισμένων.

Ο υπουργός Εργασίας ζητά από τις υπηρεσίες όλων των ταμείων να είναι προσεκτικές και να παρέχουν πλήρη ενημέρωση στους ασφαλισμένους, καθώς σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος δεν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, οι εισφορές που έχουν καταβληθεί για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων ασφάλισης δεν επιστρέφονται.

Η εγκύκλιος για την εξαγορά πλασματικών χρόνων ασφάλισης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου