Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Αδικίες-αντιφάσεις ,σχετικά με τις προσλήψεις των αναπληρωτών και τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Αδικίες-αντιφάσεις ,σχετικά με τις προσλήψεις των αναπληρωτών και
τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ύστερα και από τη σημερινή ανακοίνωση της α΄ φάσης των προσλήψεων αναπληρωτών για την Π.Ε . και σε σχέση με την α΄ φάση των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ που προηγήθηκε, είμαι υποχρεωμένος να κάνω τις παρακάτω επισημάνσεις:
Εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς με μια απλή ανάγνωση των σχετικών πινάκων ότι, ενώ συνάδελφοι μόνιμοι με πολλά έτη υπηρεσίας, έγγαμοι και με παιδιά και σοβαρούς λόγους δεν πήραν απόσπαση για την περιοχή που ζητούσαν , σήμερα στην ίδια περιοχή τοποθετήθηκαν αναπληρωτές.
Έγκαιρα, και πολλές φορές με τις ανακοινώσεις μου αλλά και στις συναντήσεις μου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είχα τονίσει ότι είναι άδικο και αδιανόητο να προσληφθούν αναπληρωτές σε περιοχές όπου δεν έχουν ικανοποιηθεί οι αιτήσεις συναδέλφων για απόσπαση. Αυτή η επισήμανση σε καμιά περίπτωση δεν έχει την έννοια του διαχωρισμού των συναδέλφων μας σε μόνιμους και αναπληρωτές , αφού στις περισσότερες περιπτώσεις και οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές τοποθετήθηκαν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
Είναι , πράγματι , ανεξήγητο πώς είναι δυνατό να συμβαίνει αυτό. Να μην παίρνει, δηλαδή απόσπαση μόνιμος συνάδελφος στην περιοχή ενδιαφέροντός του , με τη δικαιολογία ότι δεν υπήρχαν ανάγκες ή κενά και μετά από τρεις ημέρες να προσλαμβάνονται αναπληρωτές για την ίδια περιοχή.
Η όλη διαδικασία και το αποτέλεσμά της φανερώνει για μια ακόμη φορά ότι το Υπουργείο παιδείας ούτε καν στοιχειώδη σχεδιασμό δεν μπορεί να κάνει, αυτοδιαψεύδεται, αυτοαναιρείται και ότι όλα γίνονται με προχειρότητα ακόμη και για θέματα από τα οποία εξαρτώνται οι ζωές των συναδέλφων μας.
Για μια ακόμη φορά καλώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παιδείας να προσεγγίσει το θέμα με τη σοβαρότητα που του αρμόζει και, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία, να πραγματοποιήσει άμεσα τη β΄ φάση των αποσπάσεων, ικανοποιώντας όλες τις αιτήσεις των συναδέλφων που αποδεδειγμένα έχουν σοβαρούς λόγους και δεν ικανοποιήθηκαν στην προηγούμενη φάση.
Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου