Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Αφανισμός του κόσμου της μισθωτής εργασίας, από την κυβέρνηση, με νέα βάρβαρα και εξοντωτικά μέτρα



Αθήνα, 23 του Σεπτέμβρη 2011
Αφανισμός του κόσμου της μισθωτής εργασίας, από την κυβέρνηση, με νέα βάρβαρα και εξοντωτικά μέτρα
«Μόνο ένα κτήνος μπορεί να συνιστά στους φτωχούς να κάνουν οικονομία..... το να συνιστούμε οικονομία στους φτωχούς είναι κάτι τόσο εξωφρενικό όσο και υβριστικό. Είναι σαν να συμβουλεύουμε έναν που πεινάει να τρώει λιγότερο»!!!! (Όσκαρ Ουάιλντ)
Δραματικές επιπτώσεις στο εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων επιφέρει το νέο πακέτο μέτρων, που έθεσε σε ισχύ η κυβέρνηση με νέες απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα κεφαλικά χαράτσια και τη νέα μείωση του αφορολόγητου στις 5000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τη Eurostat το όριο φτώχειας για την Ελλάδα είναι τα 6500 ευρώ!!!
Η διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση, που για μια ακόμη φορά γίνεται με άδικα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, σκορπίζει πανικό και ανασφάλεια και δεν μπορεί να πείσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας ότι μπαίνει κάποιο τέλος σ' αυτόν τον μακρύ και αγωνιώδη κύκλο του τσακίσματος των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων και της φθοράς των πάντων.
Έξι δόσεις πήρε η κυβέρνηση από την τρόικα . Έξι φορές ... έσωσε τον τόπο , φορολογώντας τους ίδιους και τους ίδιους, βυθίζοντας μισθωτούς και συνταξιούχους στη φτώχεια και στον εργασιακό μεσαίωνα. Πόσες φορές ακόμα αλήθεια; Η πλήρης αναλγησία , αναισθησία , αναποτελεσματικότητα και αδικία που χαρακτηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης δυναμιτίζει κάθε πιθανότητα κοινωνικής ειρήνης.
Η ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών Π.Ε. για άλλη μια φορά τονίζει πως η ασκούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές, τις ιδέες, τις αξίες και τις στρατηγικές επιλογές της για την κοινωνία, την οικονομία και την παιδεία που πιστεύει και αγωνίζεται και δηλώνει πως ο αγώνας θα είναι διαρκής για να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική που μας βγάζει σε εφεδρεία και μας εξαθλιώνει.
                                
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου