Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Χωρίς προβλήματα η μεταφορά των μαθητών



Οι διαγωνισμοί πέρασαν από την Οικονομική Επιτροπή – Κρατικά μέσα μεταφοράς ζήτησε η αντιπολίτευση
 
Τα πρακτικά των διαγωνισμών για τη μεταφορά των μαθητών στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας στην πρώτη της συνεδρίαση με τη νέα της σύνθεση.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εκλογή του Κ. Ντέτσικα ως αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής και ακολούθησε η συζήτηση επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών κυριάρχησε στην συζήτηση, όπου αναδείχθηκε αφενός η δυσκολία που υπάρχει γενικότερα μετά τις περικοπές των κονδυλίων, αφετέρου όμως η καλή προετοιμασία της Περιφέρειας Ηπείρου που έχει ολοκληρώσει σε αντίθεση με άλλες περιφέρειες το σύνολο των διαγωνισμών.
Οι αλλαγές τη φετινή χρονιά είναι σημαντικές καθώς πραγματοποιήθηκε διεθνής διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών και όπως τόνισε ο κ. Καχριμάνης ο μεγάλος διαγωνισμός βρίσκεται στη διαδικασία της εξέτασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
«Εμείς ακολουθήσαμε «σαν Ευαγγέλιο» τις οδηγίες του Υπουργείου και σε αντίθεση με άλλες Περιφέρειες, όπως ενημερώνομαι από συναδέλφους μου, δεν έχουμε μεγάλα προβλήματα. Σε άλλες περιοχές υπάρχουν νομοί που δεν έχει δώσει κανένας προσφορά. Σε εμάς τακτοποιήθηκαν όλα και μάλιστα με δημόσια μεταφορικά μέσα, δηλαδή λεωφορεία (Υπεραστικά- Αστικά ΚΤΕΛ, τουριστικά) και ταξί. Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα, αλλά θεωρώ ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν όλα διευθετηθεί, βάσει των τελευταίων οδηγιών του Υπουργείου», τόνισε ο κ. Καχριμάνης.
Ενστάσεις από
την αντιπολίτευση
Την άποψη ότι η μεταφορά των μαθητών θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται σε ένα διαφορετικό πολιτικό πλαίσιο και ότι θα έπρεπε να γίνεται με κρατικά μέσα μεταφοράς εξέφρασαν στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Β. Τσίκαρης από την «Ήπειρο Ανατροπής» και Κ. Κωτσαντής από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Μάλιστα, ο κ. Τσίκαρης τόνισε πως υπάρχουν επιμέρους ζητήματα που θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο του ελεγκτικού μηχανισμού, όπως είναι η μεταφορά μαθητών από τα ΚΤΕΛ, χωρίς να υπάρχει συνοδηγός ή από τα ταξί, που μεταφέρουν υπεράριθμους μαθητές.
Διαφορετική ωστόσο ήταν η θέση του Μ. Χατζηεφραιμίδη από την «Συμμαχία Ηπειρωτών» που τόνισε πως η μεταφορά των μαθητών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί στην Ήπειρο, με εξαίρεση ένα σοβαρό ζήτημα που υπάρχει στη Θεσπρωτία.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ από την Ελευθερία
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου