Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Από τον Πύργο του Άιφελ προσγείωση στη ΔΕΘ

Το Σάββατο η ομιλία Σαμαρά – Στους δρόμους συνδικάτα και οργανώσεις

Από τον Πύργο του Άιφελ προσγείωση στη ΔΕΘ

“Αστακός” η Θεσσαλονίκη
Σε εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις, παρά την αρνητική στάση της τρόικας στο Παρίσι, προαναγγέλλοντας για μια ακόμα φορά το τέλος των μνημονίων, αναμένεται να προχωρήσει ο πρωθυπουργός μετά τα εγκαίνια της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που ανοίγει τις πύλες της το πρωί του Σαββάτου. Το απόγευμα συνδικάτα και πολιτικές οργανώσεις δίνουν ραντεβού στο δρόμο με τις καθιερωμένες πια διαδηλώσεις κατά της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας που πλαισιώνουν τα τελευταία χρόνια τη ΔΕΘ. Ήδη από την Παρασκευή έχουν τεθεί σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και η αστυνομία έχει λάβει ενισχυμένα μέτρα.
Στις 10:30 ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια και στη συνέχεια θα περιηγηθεί στα περίπτερα της έκθεσης, η οποία αύριο θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 12.30 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ. Θα ακολουθήσει η ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ιω.Βελλίδης» στην οποία θα παραστεί και ο Κώστας Καραμανλής.
Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια αλλαγής του πολιτικού κλίματος και με στόχο να δώσει ανάσα στη δικομματική, αναμένεται να αναφερθεί σε μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ αλλά και σε μελλοντική μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.
Σύμφωνα με τη διοργανώτρια εταιρεία, ΔΕΘ-Helexpo AE, η φετινή ΔΕΘ είναι πλούσια σε εκθέματα, εκδηλώσεις και θεματικά αφιερώματα για την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την τεχνολογία, την επιστήμη, τον πολιτισμό και την αναψυχή. Στη φετινή έκθεση συμμετέχουν 1.000 εκθέτες και 19 διεθνείς επίσημες συμμετοχές ενώ θα την πλαισιώσουν αρκετές συναυλίες.
Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στις 6 το απόγευμα
Στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους. Την ίδια ώρα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα.
Δική τους ξεχωριστή κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν στις 6 μμ, κάτω από το κτήριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) στην πλατεία Αριστοτέλους, οι επαγγελματίες, βιοτέχνες κι έμποροι της Βόρειας Ελλάδας,
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι ομοσπονδίες Βιοτεχνικών Σωματείων (ΟΒΣΘ) και Επαγγελματιών- Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), οι ομοσπονδίες Επαγγελματιών, Βιοτεχνών κι Εμπόρων Βισαλτίας, Ημαθίας, Νάουσας, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Φλώρινας, οι πανελλήνιες ομοσπονδίες Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων (ΠΟΣΕΗ) και Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΟΕΟ), η Ενιαία Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων & Μοτοποδηλάτων Ελλάδας (ΟΒΕΑΜΜΕ) και το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης "Ερμής".
Σε μαζική κινητοποίηση καλούν στις 5 μμ, στην Αγία Σοφία, οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.
Ο χορός των κινητοποιήσεων ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής με την ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Σωμάτων Ασφαλείας.

“Αστακός” η πόλη
Eκτιμάται ότι περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός στη Θεσσαλονίκη ενώ έντονη είναι και η παρουσία μελών των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ. Την ώρα που θα είναι σε εξέλιξη οι πορείες, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως επίσης μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου αναμένεται να στηθούν οδοφράγματα, στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, πέριξ του ΑΠΘ κ.α.
Από αέρος θα παρακολουθεί τις πορείες ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Εξάλλου, τρεις εισαγγελείς θα επιβλέπουν τα αστυνομικά μέτρα.
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Από το πρωί της Παρασκευής τέθηκαν σε εφαρμογή τα μέτρα της Τροχαίας, που θα ισχύσουν μέχρι τις 3 το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τις 6 το πρωί δεν επιτρέπεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, στους εξής δρόμους: Αγγελάκη (σε όλο το μήκος της), Λεωφ. Στρατού (από Καυταντζόγλου μέχρι την Πλατεία ΧΑΝΘ), Γ' Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου), Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου), Αγ. Δημητρίου (από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου κι από Προξένων μέχρι Φιλήμονος Δραγούμη), Γρηγ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου), Αρμενοπούλου (από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης), Ν. Γερμανού (από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), Μ. Ανδρόνικου (από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), Προξένων (καθ' όλο το μήκος της), Φιλήμονος Δραγούμη (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου), Κασσάνδρου (από Φιλήμονος Δραγούμη μέχρι Προξένων) και Αγίας Τριάδος (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Β. Γεωργίου). Επίσης, απαγορεύεται η στάση - στάθμευση στις οδούς Τσιμισκή και Εγνατία, καθώς επίσης στη Λεωφ. Νίκης.
Επιπλέον, τα μέτρα της Τροχαίας από αύριο στις 2 μετά το μεσημέρι παίρνουν τη μορφή του ολικού αποκλεισμού του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Πιο ειδικά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους: Λεωφ. Στρατού (από Καυτατζόγλου μέχρι Πλατεία ΧΑΝΘ), Γ' Σεπτεμβρίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου), Βασ. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), Βασ. Γεωργίου (από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου), Λεωφ. Νίκης (καθ' όλο το μήκος της), Κουντουριώτη (καθ' όλο το μήκος της), Κ. Καραμανλή (από Κατσιμίδη μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου), Εγνατία (από Λαγκαδά μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου), Εθν. Αμύνης (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου), Κασσάνδρου (καθ' όλο το μήκος της), Προξένων (καθ' όλο το μήκος της), Φιλήμονος Δραγούμη (από Αγίου Δημητρίου μέχρι Κασσάνδρου), Τσιμισκή (καθ' όλο το μήκος της) και Αγίου Δημητρίου (από Λαγκαδά μέχρι Φιλήμονος Δραγούμη).
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Τροχαίας, εναλλακτικά, από τις 2 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου και μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εκδηλώσεις, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται (από ανατολικά προς δυτικά) μέσω των οδών Κατσιμίδη - Περιφερειακής οδού - Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) - Ολυμπιάδος και από δυτικά προς ανατολικά μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου - Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού καθώς και από τη Λεωφ Νίκης (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν).
Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΗΓΗ:  http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου