Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

"Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας"στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, από το Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα.

Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας στο Θέατρο Φρόντζου τη Δευτέρα 15/06/15     

 Τα "Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας", η μαύρη κωμωδία της Πένυς Φυλακτάκη που κατάφερε να χωρέσει όλη την ξενοφοβία, την υποκρισία και την ημιμάθεια της νεοελληνικής κοινωνίας σε ένα σπαρταριστό κείμενο, με αέρα από παλιά ελληνική ταινία, ανεβαίνει στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, από το Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα.

              Τα “Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας”, γραμμένο το 2011, είναι μια αιχμηρή και ανατρεπτική κωμωδία καταστάσεων που παρακολουθεί την περιπέτεια έξι διαφορετικών χαρακτήρων στο λάθος τόπο (ερημικό ξωκλήσι) τη λάθος στιγμή (χειμερινή θεομηνία). Αρχικά οι ήρωες μας πρέπει να συμβιώσουν και τελικά να επιβιώσουν μέσα σε συνθήκες κρίσης. Ο θεατής θα αναγνωρίσει χαρακτήρες, καταστάσεις και συμπεριφορές γνώριμα από τη σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα, “φωτισμένα” όμως από ένα άλλο πρίσμα.


               Ο γάμος της χρονιάς επαναλαμβάνεται για μία και μοναδική παράσταση, με υστερική νύφη, πολιτικάντη γαμπρό, σνομπ-βασιλόφρονα πεθερά, φευγάτο-κεντρώο πεθερό, παπά-πρώην ναυτικό και κουμπάρο-έκπληξη. 

               Τα μέλη του καλλιτεχνικού Σωματείου «Εξαύδα» σας καλούν να μάθετε πόσα σέλινα τη μέρα κάνουνε τη συμπεθέρα πέρα, πώς παίζεται το πόκερ του Μπαταξή, πού ακριβώς βρίσκεται η μέση του πουθενά και πόσο απέχει από τον Άγιο Παντελεήμονα, και τέλος τι είναι πιο σημαντικό στο γάμο: ο κουμπάρος ή οι βέρες. Πάνω απ’ όλα όμως σας καλούν να διασκεδάσετε και να γελάσετε με μια πραγματικότητα για γέλια… και για κλάματα


ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΟΝΤΖΟΥ  ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 9:30 μμ
Είσοδος-Οικονομική ενίσχυση: 5 ευρώ
Διατίθενται 50 θέσεις δωρεάν για ανέργους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου