Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Με το φεγγάρι στα αρχαία


Πολιτιστικές εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους στην πανσέληνο του Αυγούστου
 
Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, γιορτάζει την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο το Σάββατο 29 Αυγούστου και οργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε περισσότερους από 140 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. 
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό και μας προσκαλεί να απολαύσουμε το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού σε τρεις αρχαιολογικούς χώρους με τις ακόλουθες εκδηλώσεις:
- Στον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης Μ. Γαρδικίου, λόφος «Καστρί», θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση με έντεχνη ελληνική μουσική και θα απολαύσουμε ατμοσφαιρικές μελωδίες από το συγκρότημα «Έμμελον». Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Ζίτσας.
- Στην ακρόπολη Ιτς Καλέ, στο Κάστρο Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Χάρτινο το φεγγαράκι», ένα αφιέρωμα στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι με τους Ηλία Λιούγκο, Σοφία Αβραμίδου (τραγούδι) και Σάκη Κοντονικόλα (πιάνο). Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών.
- Ο αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης θα είναι επισκέψιμος έως τις 24.00΄.
Ώρα προσέλευσης: 21.00΄. Η είσοδος στους παραπάνω χώρους θα είναι ελεύθερη.
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου