Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Αναπόφευκτες πρόωρες κάλπες και διάσπαση


Φουρτούνα σε... αχαρτογράφητα νερά η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Βαριά λαβωμένη βγήκε η κυβέρνηση από την ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο, σπάζοντας ακόμη και το φράγμα των 120 βουλευτών. Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, αφού από το σύνολο των 222 ψήφων η συγκυβέρνηση κατέγραψε μόλις 118 «Ναι», 32 «Όχι», 11 «παρών» και μία απουσία.
Αναπόφευκτη είναι πλέον η προσφυγή στις κάλπες για να ξεκαθαρίσει το αδιέξοδο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ , ενώ η πολλαπλή ρήξη στο κυβερνών κόμμα είναι γεγονός και το πολιτικό σύστημα κατακερματίζεται περαιτέρω με αποτέλεσμα όλοι οι «παίκτες» να σπεύδουν να καταλάβουν θέση γύρω από τη σκακιέρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σαφής κατά των διαφωνούντων, καθώς μίλησε για «απρόσμενους συμμάχους» όσων δεν θέλουν την Αριστερά στην κυβέρνηση. Η ηγεσία του κόμματος, άλλωστε, απουσία συλλογικών αποφάσεων ενώπιον της συμφωνίας, δεν έχει τη νομιμοποίηση για διαγραφές.
Γι αυτό είτε θα αναμένει την οικειοθελή αποχώρηση των διαφωνούντων βουλευτών που συντάσσονται με την «Αριστερή Πλατφόρμα» είτε θα ενεργοποιήσει άμεσα τις διαδικασίες για εκλογές.
Πάντως, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, υποστηρίζει πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί εκλογές, ενώ σε συνέντευξή της («Αυγή» έκανε έκανε λόγο για ισχυρές δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό, που θα επιθυμούσαν διακαώς μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού.
«Σε αυτούς, λοιπόν, τους σχεδιασμούς δεν θα μας βρουν συμμάχους. Όσες πιέσεις και αν ασκήσουν, όσα πρωτοσέλιδα και αν στήσουν. Θα απογοητευθούν οικτρά όσοι εύχονται να ανοίξουμε την πόρτα για να εισβάλουν εκείνοι στους οποίους η ελληνική κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη. Η πορεία ανάκαμψης της χώρας περνάει μέσα από ισχυρές κυβερνήσεις που προκύπτουν από καθαρή λαϊκή εντολή», τονίζει.
 
ΠΗΓΗ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου