Στέφανος Σίντος

Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων, αναπληρωματικός αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε., τηλ.: 6932817359, e-mail: stefsintos@gmail.com

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Χάρτινο το φεγγαράκι


Χάρτινο το φεγγαράκι

Σάββατο 29 Αυγούστου, ώρα 9 μ.μ.
Ιτς Καλέ Κάστρο Ιωαννίνων

Χάρτινο το φεγγαράκι
Ηλίας Λιούγκος, Σοφία Αβραμίδου, τραγούδι
Σάκης Κοντονικόλας, πιάνο
Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, Ηλία Λιούγκου κ.α.

 
Ο τραγουδοποιός  και τραγουδιστής  Ηλίας  Λιούγκος  διδάχτηκε το τραγούδι  από το Μάνο Χατζιδάκι.  Από τα νεανικά του χρόνια  μαθήτευσε στο πλάι του και τραγούδησε  σε πολλούς δίσκους του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και σε αμέτρητες συναυλίες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κοντά στο Μάνο Χατζιδάκι  γνώρισε πολλά ιερά πρόσωπα της τέχνης. Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Τα όσα άκουσε και είδε τον καθόρισαν και  απ’ την βαθειά κρύπτη της μνήμης του αντλεί σήμερα και υπηρετεί με αυστηρότητα την αισθητική των τραγουδιών του Χατζιδάκι, ερμηνεύοντας τα έργα του, και την προεκτείνει στα δικά του τραγούδια».
Φέτος φιλοξενεί  στο πρόγραμμα του δυο νέους μουσικούς από την Θεσσαλονίκη. Τον  πιανίστα  Σάκη  Κοντονικόλα  και την τραγουδίστρια Σοφία Αβραμίδου, η οποία θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι αλλά και τραγούδια που έγραψαν γι αυτήν ο Ηλίας Λιούγκος και η  στιχουργός Ελένη  Φωτάκη.

Η Σοφία Αβραμίδου ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο σε ηλικία 5 χρονών. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και είναι απόφοιτη της κατεύθυνσης σύνθεσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τον Οκτώβρη του 2013 συνεχίζει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της σύνθεσης, στην Εθνική Ακαδημία Santa Cecilia της Ρώμης. Πολλές συνθέσεις της έχουν παρουσιαστεί και βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ενασχόλησή της με το τραγούδι, ως ερμηνεύτρια, ξεκίνησε επίσης σε μικρή ηλικία. Έχει συνεργαστεί με πολλά μουσικά σύνολα και καλλιτέχνες όπως ο Ηλίας Λιούγκος, η Dulce Pontes, ο Γιώργος Σταυριανός, ο Ορφέας Περίδης, ο Μανόλης Ρασούλης, η Milva αλλά και με την Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας κ.ά.

Διοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων 
 Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου