Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

"Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη"... στους παρατρεχάμενους της κάθε εξουσίας!

2 Δεκεμβρίου 2015
 
"Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη"... στους παρατρεχάμενους της κάθε εξουσίας!
           
                Στην εποχή του 3ου Μνημονίου, οι "επενδύσεις" σε κάθε επίπεδο έχουν μεγάλες δυσκολίες, ιδιαίτερα μάλιστα για όσους προσπάθησαν να "επενδύσουν" στο προσωπικό τους μέλλον με συνταγές από το παρελθόν. Όλοι αυτοί οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί γυρολόγοι, που ως συνδικαλιστικά "καγκουρό", μεταπηδούν από Παράταξη σε Παράταξη και από Κόμμα σε Κόμμα, διεκδικώντας ρόλο σε κάθε περιβάλλον, πρόθυμοι να υπηρετήσουν κάθε σημαία, έχοντας υψώσει ατομική σημαία ευκαιρίας και διαθεσιμότητας, βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση.
                Εκεί που σύχναζαν "παλιά" τους ξέρουν πια καλά ενώ εκεί που πήγαν ακόμη και όσοι δεν είχαν ακούσει για αυτούς, είχαν την ευκαιρία να τους γνωρίσουν από κάθε άποψη... Οι αρχικά χρήσιμοι, νέοι ικέτες, τώρα πια αποτελούν βαρίδια καθώς το σκάφος στο οποίο επιβιβάστηκαν βυθίζεται νωρίς. Δυστυχώς για κάποια "ποντίκια" δεν υπάρχει πια άλλη διέξοδος εκτός από την καταβύθισή τους...
                Το τραγικότερο όλων είναι πως χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι όλοι τους έχουν πάρει χαμπάρι, μετατρέπονται σε αρχιστράτηγους της υποτέλειας, ξημεροβραδιαζόμενοι έξω από τις πόρτες και αυτής της εξουσίας, ζητιανεύοντας ψίχουλα επιβεβαίωσης αλλά και συκοφαντώντας εργαζόμενους χωρίς καμία απολύτως ντροπή, επιδιώκοντας για μικροσυνδικαλιστικούς λόγους την κοινωνική και επαγγελματική τους εξόντωση!
                Καλό θα είναι να γνωρίζουν πως τους πρόθυμους λασπολόγους και υπονομευτές, τους χρησιμοποιούν κάποιοι αλλά δεν τους εκτιμά κανείς, τις δε έγγραφες αθλιότητές τους, τις διοχετεύουν ενίοτε στους ενδιαφερόμενους και μάλιστα με ευκολία...
                Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να φέρονται με τέτοιο άθλιο τρόπο επειδή φαντασιώνονται πως είναι ισχυροί στο πλάι των νέων φίλων τους, να γνωρίζουν πως αν συνεχίσουν, θα βρεθούν σύντομα μπροστά σε οδυνηρές εκπλήξεις.Καλό θα είναι τα "απολιθώματα" να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν. Στο παρελθόν.
               
Δημοκρατική Συνεργασία
Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου