Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Η ΓΡΑΜΜΗ

Η ΓΡΑΜΜΗ. Το όριο που πίσω της στέκεται ο ΠΡΩΤΟΣ. Και πίσω του οι άλλοι... οι ασήμαντοι. Τέσσερις άντρες και μία γυναίκα στέκονται σε μια ουρά, πίσω από μία γραμμή, και ξεχνούν τι περιμένουν. Ο καθένας με τα μέσα που διαθέτει παλεύει να περάσει πρώτος.
Όταν όμως η επιθυμία για την πρωτιά θεριεύει μέσα στη φωτιά του ανταγωνισμού και της σύγκρουσης, γίνεται τόσο δυνατή, που οι άλλοι είναι απλά εμπόδιο. Και τα εμπόδια πρέπει να εξοντώνονται.
Η πρωτιά!!! Κάθε πρωτιά... οπουδήποτε... .με οποιονδήποτε τρόπο... και με οποιοδήποτε τίμημα!!!

«…. Βάλε μαζί δυο άντρες-άγνωστους…και μετά τρεις ...και μετά τέσσερις και βάλε και μια γυναίκα ανάμεσά τους. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη……..
Βέβαια η πρωτιά είναι μια ψευδαίσθηση. Δεν υπάρχει πρώτος σε μια γραμμή. Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποιος πρώτος γιατί το έχουμε ανάγκη να πιστέψουμε ότι κάποιος είναι πρώτος. Ειδάλλως πώς θα υπήρχε ανταγωνισμός ?.........
Δεν θα σας πω πόσο το αγαπώ αυτό το έργο. Θα σας αφήσω να το ανακαλύψετε μόνοι σας. Γιατί αν σας πω τη γνώμη μου μπορεί και να διαφωνήσουμε. Ειδικά αν τη γνώμη μου την έχω πει πρώτος.» - Ο Ευγένιος Ιονέσκο για τη «ΓΡΑΜΜΗ»

Το Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα παρουσιάζει για πρώτη φορά στα Γιάννενα το θεατρικό έργο "Η Γραμμή", του Israel Horovitz.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Πρέντζας - Νέλλη Σαβράνη
Επιμέλεια αφίσας - τηλεοπτικού σποτ: Νέλλη Σαβράνη
Επιμέλεια φωτισμού: Νίκος Γούλας
Επιμέλεια ήχου: Νεκταρία Λαμπράκη

Ερμηνεύουν κατά σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί:
Φλέμινγκ: Παναγιώτης Κόρδας
Στέφεν: Θανάσης Τζιατζιάφης
Μόλυ: Ειρήνη Στάμκου
Ντόλαν: Κωστής Φαρμάκης
Άρναλ: Βασίλης Τασιούλας

Ημερομηνίες: 7- 8 - 9 - 11 - 12 Απριλίου
Ώρα: 21.15
Χώρος: Πολιτιστικός χώρος "Δημήτρης Χατζής"
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Τηλ. κρατήσεων: 6946131950
*Παρέχονται 15 δωρεάν θέσεις για ανέργους*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου