Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

"στη σκιά της σιωπής"



Νόμος κ Λογοτεχνία! 
Απόφοιτος της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών, μιλάει τρεις ξένες γλώσσες και εργάζεται ως Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος στη Μεσσηνία.
Ο λόγος για τη Μαρία Καραγιάννη, Αστυνόμο Α ' κ συγγραφέα,  η οποία ξεχώρισε από το πρώτο της κιόλας λογοτεχνικό έργο, το οποίο φέρει τον τίτλο «Στη Σκιά της Σιωπής» και κυκλοφόρησε το Μάιο που μας πέρασε  από τις εκδόσεις Πηγή, κερδίζοντας   τις εντυπώσεις και τις καρδιές των αναγνωστών και κάνοντας όλους μας να ελπίζουμε πως ακόμα κι αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε η εσωτερική ανάγκη για υψηλές ιδέες είναι μάχιμη και καραδοκεί στις ψυχές των ανθρώπων. Με ένα πρωτότυπο, σύνθετο ως προς τη σύλληψή του και εξαιρετικά ενδιαφέρον μυθιστόρημα η Μαρία Καραγιάννη μας παρασύρει σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Συνδυάζοντας τις έντονες συγκινήσεις της αισθηματικής αφήγησης, με την ιστορία της Ελλάδας όπως αυτή χαράχθηκε στην ψυχή πραγματικών ανθρώπων κατά τα άγρια χρόνια της Κατοχής, η συγγραφέας υπερβαίνει τα δεδομένα είδη και  καταθέτει μια πολυεπίπεδη διήγηση που εξελίσσεται ταυτόχρονα στο παρελθόν και το παρόν, στο ταραγμένο 1941 και το αβέβαιο σήμερα.  Όπως υποστηρίζει και η ίδια, σε ένα βιβλίο αυτό που ο αναγνώστης καταλαβαίνει είναι η ιστορία, εκείνο όμως που τον κάνει να την πιστέψει είναι η γραφή, το προσωπικό αποτύπωμα του δημιουργού. Το «Στη σκιά της σιωπής» είναι αριστοτεχνικά γραμμένο, τραχύ αλλά και τρυφερό, γεμάτο από τη δημιουργική φαντασία της δημιουργού του και ταυτόχρονα πιστό στο ιστορικό πλαίσιο μιας περιόδου που σημάδεψε ανεξίτηλα τον σύγχρονο Ελληνισμό.
Στους 9 μήνες κυκλοφορίας του έχουν γίνει 2 επανεκδόσεις,  14 εκδηλώσεις στη Χώρα, ενώ  η μετάφραση του έργου στα αγγλικά είναι γεγονός  κ ετσι το ελληνικό ιδεώδες θα ανοίξει τα φτερά του στις πύλες του κόσμου.
Εμείς δεν έχουμε πάρα να της ευχηθούμε πολλά δημιουργικα ταξίδια!

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μπορούν μερικές μόλις λέξεις να ανατρέψουν την ίδια τη ροή της ζωής για πάντα; Μόναχο, Δεκέμβριος του 1997. Ο Έκτορας, απόγονος ενός πρώην Γερμανού λοχαγού κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, επισκέπτεται τους γονείς του για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Έπειτα από έναν καβγά, η μητέρα του λίγο πριν το θάνατό της, του αποκαλύπτει ένα μυστικό που βαραίνει τη συνείδησή της σαν κατάρα πενήντα τρία ολόκληρα χρόνια. Από το παγωμένο Μόναχο, ο Έκτορας θα βρεθεί στο νοτιοδυτικό άκρο της Μεσσηνιακής γης, αναζητώντας την αλήθεια γύρω από τη ζωή και το παρελθόν της οικογένειάς του. Η ιστορία εκείνης της αναζήτησης εξελίσσεται σε ένα συγκλονιστικό ταξίδι στο χρόνο, αποκαλύπτοντας σε κάθε βήμα φρικτές δολοφονίες, καταραμένους έρωτες και φαντάσματα της μνήμης που σεργιανίζουν σαν σκιές στα γραφικά σοκάκια της Άνω Πόλης της Κυπαρισσίας. Ένα βιβλίο, δυο διαφορετικές ιστορίες που εξελίσσονται παράλληλα στο παρόν και στο μακρινό παρελθόν, με τους πρωταγωνιστές της να παλεύουν μέχρι το τέλος για να κερδίσουν λίγη από τη χαμένη τους αθωότητα, για να δικαιωθούν οι ψυχές των νεκρών και να ολοκληρωθούν οι έρωτες του σήμερα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου