Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

"SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα - Dr. Strangelove"



Η Κ.Ο.Π.Ι. παρουσιάζει για το εαρινό εξάμηνο 2016 το αφιέρωμά της υπό τον τίτλο "Όψεις Πολέμου”. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κάθε Πέμπτη. Νέα ώρα έναρξης: 20:00 (εκτός από 24/3 με ώρα 19:30). Είσοδος ελεύθερη!

Κάποιοι μένουν πίσω περιμένοντας καρτερικά, ενώ άλλοι αναγκάζονται να φύγουν, κάποιοι βρίσκονται στο πεδίο της μάχης και αγωνίζονται για τη ζωή τους ή για ό,τι τους έχει απομείνει, ενώ άλλοι βρίσκονται στο παρασκήνιο και κινούν τα νήματα σαν καλοί μαριονετίστες.
Κανένας από αυτούς όμως δεν καθορίζει τη μοίρα του, γιατί όλοι είναι έρμαια του πολέμου. Με τις ιστορίες των θυμάτων και των θυτών του πολέμου ασχολήθηκαν άλλωστε τόσοι εξαιρετικοί σκηνοθέτες, γιατί ο πόλεμος δεν έχει ποτέ μόνο μία πλευρά και για να τον κατανοήσουμε πρέπει να εξετάσουμε όλες τις όψεις του.
Η Κ.Ο.Π.Ι προβάλλοντας πέντε ταινίες με θέμα τον πόλεμο και τον αντίκτυπο του πάνω στους ανθρώπους και την κοινωνία σας καλεί να προβληματιστείτε, να ευαισθητοποιηθείτε, μα πάνω από όλα να απολαύσετε πέντε διαφορετικές αλλά εξίσου γοητευτικές σκηνοθετικές ματιές


Έναρξη αφιερώματος την Πέμπτη 17 Μαρτίου με την κλασσική ταινία "SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα - Dr. Strangelove" του Stanley Kubrick με τον απολαυστικό Peter Sellers σε τριπλό πρωταγωνιστικό ρόλο
 
Οργάνωση : Κινηματογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Τοποθεσία : Αίθουσα Λόγου και Τέχνης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Ημερομηνία : Πέμπτη 17/3/2016 και κάθε επόμενη Πέμπτη
Ωρα : 20:00
Είσοδος : Είσοδος ελεύθερη
Σχετικό Link :
http://users.uoi.gr/kopi

Σχετικό Αρχείο :

http://www.uoi.gr/files/news/attachments/7770.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου